Μέσα στο καλοκαίρι παραδίδεται το πρώτο επιθετικό πυρηνικό υποβρύχιο KAZAN

Alexander Ryumin/TASS
Freepen.gr - Το πρώτο υποβρύχιο πυρηνικής ενέργειας του έργου 885M Kazan θα παραδοθεί προσωρινά στο ρωσικό ναυτικό στις 7 Μαΐου, σύμφωνα με πηγή της αμυντικής βιομηχανίας του πρακτορείου TASS.

"Οι τελετές της υπογραφής δήλωσης αποδοχής για το Kazan και την ανύψωση της σημαίας του Αγίου Ανδρέα θα πραγματοποιηθούν προσωρινά στις 7 Μαΐου", ανέφερε η πηγή. Το υποβρύχιο ολοκλήρωσε μια σειρά δοκιμών στα τέλη Απριλίου, πρόσθεσε.

Μια πηγή είπε στο TASS νωρίτερα ότι το υποβρύχιο θα παραδοθεί στο Ναυτικό τη Ρωσική Ναυτική Ημέρα που θα εορταστεί στις 25 Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Ο χρόνος παράδοσης για το υποβρύχιο αναβλήθηκε επανειλημμένα. Προηγουμένως είχε προγραμματιστεί ότι το υποβρύχιο θα ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό έως το τέλος του 2020, αλλά απέτυχε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα κρατικών δοκιμών εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail