Η Γεωπολιτική των Εμβολίων

spencerbdavis1 / Pixabay
Η γεωπολιτική του εμβολίου εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Karine Bechet-Golovko, Comité Valmy,20-5-21

Μετάφραση/Εισαγωγή: Μιχαήλ Στυλιανού

[Το κατωτέρω γαλλικό άρθρο προβάλλει ένα υγειονομικό, πολιτικό, συνταγματικό και ηθικό πρόβλημα καυτής επικαιρότητας και στην Ελλάδα, όπου συχνότερα τώρα διαρρέουν στην δημοσιότητα οι θρομβώσεις και εγκεφαλικές αιμορραγίες, που προκάλεσαν την εγκατάλειψη του ίδιου εμβολίου από την Δανία και την Σουηδία, των οποίων οι κυβερνήσεις προτάσσουν την υγεία των πολιτών τους έναντι των φαρμακευτικών συμφερόντων και των «οδηγιών» των Βρυξελλών. Η Ουγγαρία και η Τσεχία επέλεξαν εξ αρχής το πιστοποιημένο από το έγκυρο βρετανικό Lancet, ως αποτελεσματικό κατά 92%, ρωσικό εμβόλιο Σπούτνικ, αποκλειόμενο ως τώρα στην Ελλάδα, εκ του φόβου ανατροπής της κυβέρνησης, ως εξήγησε στην Βουλή ο πρωθυπουργός, χωρίς περιέργως αντίδραση, η εκμετάλλευση του ολισθήματος από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης... Ο υποχρεωτικός όμως επικίνδυνος εμβολιασμός για την εσωτερική και εξωτερική διακίνηση συνιστά σωρείτη παραβιάσεων δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα πρέπει να εμβάλουν σε σοβαρές σκέψεις τους υπευθύνους -δοθέντος ότι προστατεύονται από την συνθήκη της Νυρεμβέργης και άλλες διεθνείς αποφάσεις]

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις ενέκρινε το (μη υποχρεωτικό, αλλά πιεστικά συνιστώμενο) καθεστώς εισόδου στην ΕΕ για τους ξένους τουρίστες αυτό το καλοκαίρι. Ένα βασικό σημείο που πρέπει να σημειωθεί είναι η απαίτηση για πλήρη εμβολιασμό, αλλά μόνο με ένα από τα εμβόλια που εγκρίθηκαν από τον ελεύθερο κόσμο. Αυτό αποκλείει μέχρι σήμερα τα ρωσικά εμβόλια. Κατά συνέπειαν, πολιτικά, η ΕΕ συνεχίζει να υψώνει το δικό της Τείχος των Βρυξελλών και να περιορίζει οικονομικά την άνοδο του Sputnik V, το οποίο είναι το δεύτερο πιο αδειοδοτημένο εμβόλιο μετά την AstraZeneca.

Ο Κορωνοιός είναι αναμφίβολα μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση, η οποία πρέπει να προστατεύεται με κάθε κόστος και πάνω απ 'όλα εις βάρος των ελευθεριών μας.

Στην μεγάλη της ευσπλαχνία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα σε μη Ευρωπαίους τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, γεγονός που θα συμβάλει κυρίως στη διάσωση των ταμείων των χωρών που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε ένα απλό τεστ, τουρίστες από χώρες με όριο μόλυνσης μικρότερο από 75 ανά 100.000 θα μπορούν να εισέλθουν, κάτι που είναι πολύ χαμηλότερο από τα επίσημα στοιχεία από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα ή η Ιταλία. Παράλογη κατάσταση, αν μιλάμε για πραγματικό κίνδυνο για την υγεία!

Για τους υπηκόους άλλων χωρών, το τεστ, το οποίο θεωρητικά πρέπει να εγγυάται τον «υγιή» χαρακτήρα του ατόμου δεν είναι επαρκές, οι επισκέπτες είναι κατ’ αρχήν ύποπτοι ως δυνητικοί ασθενείς, επομένως αποτελούν κίνδυνο για τον άλλο και πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως για να εισέλθουν στον τουριστικό παράδεισο που είναι η Ευρώπη. Παράδεισο με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δρόμους, τα καταστήματα και τα εστιατόριά του σε πτώχευση , τις παραλίες του στη νότια Γαλλία μασκοφόρες, την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τους στρατιώτες ενόπλους για να αδειάσουν τις βεράντες των καφενείων.

Σημειώστε υπάρχουν και οι σνομπ υποψήφιοι ταξιδιώτες στην Τουρκία την περίοδο του αυστηρού εγκλεισμού στην χώρα, αφού τα μέτρα δεν αφορούν τους τουρίστες…Είναι βέβαια κάτι σαν επίσκεψη σε ζωολογικό κήπο με ανθρώπους.

Κοντολογίς για να επισκεφθείς την Ευρώπη πρέπει να το αξίζεις, δεν είναι για όλον τον κόσμο. ‘Όπως το περιγράφουν οι Τάϊμς της Νέας Υόρκης –γιατί ο γαλλικός Τύπος είναι πολύ διακριτικός σε αυτή την πλευρά- όλα τα εμβόλια δεν έχουν την ίδιαν αξία, επομένως δεν θα εκλεγούν όλα.

Κατά του σχέδιο της Ε.Ε., το συγκρότημα θα δεχτεί επισκέπτες που έχουν ολοκληρώσει την ανοσοποίησή τους, τουλάχιστον δυο εβδομάδες πριν την άφιξή τους, χρησιμοποιώντας ένα από τα εμβόλια που έχει εγκρίνει ο δικός της ρυθμιστής ή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αυτό περιλαμβάνει τα εμβόλια από τις φαρμακοβιομηχανίες AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Pfizer-BioNTech και Sinopharm, σύμφωνα με το σχέδιο κανόνων που είδαν ο Τάϊμς της Ν. Υόρκης. Και αυτό ανοίγει τις πύλες σε ανοσοποιημένους Αμερικανούς, που έχουν κάνει εμβόλια των AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Pfizer-BioNTech and Sinopharm.

Με άλλα λόγια, τα ρωσικά εμβόλια, τα οποία δεν παύουν ακόμη να αναλύονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Είναι ένα σύνορο που χαράχτηκε μεταξύ του Εγώ και ο Άλλος. Είναι η άρνηση της υγειονομικής διάστασης της επιλογής..

Αλλά πέρα από αυτή τη γεωπολιτική του εμβολίου και του Τείχους των Βρυξελλών, πρόκειται ι επίσης για μια χειραγώγηση της πολύ ζουμερής αγοράς του Κορωνοιού. Το ρωσικό Sputnik V έχει εισέλθει στα 3 κορυφαία εμβόλια κατά του κορωνοϊού που επιτρέπονται περισσότερο στο εξωτερικό: Η AstraZaneca έχει άδεια σε 49 χώρες, το Sputnik V σε 45 και η Pfizer σε 43.

Η επιβολή ενός καταλόγου συγκεκριμένων εμβολίων που ορίζονται ως όρος εισόδου στην ΕΕ στρεβλώνει άμεσα το καθεστώς της ελεύθερης αγοράς και ευνοεί αυτά τα εμβόλια, των οποίων η επιλογή δεν συνδέεται με την αποτελεσματικότητά τους, όπως αποδεικνύεται από τα άψογα αποτελέσματα του ρωσικού εμβολίου.

Αναμφισβήτητα, ούτε στον υπέροχο κόσμο του Κορωνοιού τα κέρδη δεν είναι αμελητέα...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail