Τουρκία: Ξεκινά διάλογος με τις ΗΠΑ για την επίλυση ζητημάτων με τα F-35

Freepen.gr - Ο διευθυντής της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας İsmail Demir ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διάλογος μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον για την εξεύρεση λύσης σε προβλήματα που προέκυψαν λόγω του αποκλεισμού της Τουρκίας από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35, ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ την Παρασκευή.

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, θα ξεκινήσει ένας διάλογος για την εξεύρεση νομικής λύσης που θα γίνει το πνεύμα συμμαχίας μεταξύ μας, ώστε να μην χαθούν τα δικαιώματά μας για τα μαχητικά αεροσκάφη», δήλωσε ο Demir στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Ανέφερε επίσης ότι η Άγκυρα έλαβε επιστολή από την Ουάσινγκτον με σκοπό να επιλύσει το πρόβλημα με την παραγωγή ανταλλακτικών για τα F-35.

«Έχουμε ήδη πει ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αποκλειστεί μονομερώς από το πρόγραμμα F-35. Και η τελευταία επιστολή από τις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσε ότι έχουμε δίκιο. … Δεν μπορούμε να λύσουμε τίποτα χωρίς να μιλήσουμε. Οι συνομιλίες έχουν πλέον ξεκινήσει», είπε ο Ντεμίρ.

Στα τέλη Απριλίου, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κοινοποίησε επίσημα στην Άγκυρα την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα ανάπτυξης και κατάρτισης μαχητικών F-35 λόγω της προμήθειας ενός ρωσικού πυραυλικού αμυντικού συστήματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail