Για πρώτη φορά στη ρωσική αυλόπορτα: Τα F-35 αναλαμβάνουν αποστολές περιπολίας της Βαλτικής

DigiFX / pixabay
Freepen.gr - Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-35A της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Amari της Εσθονίας στις 30 Απριλίου για να αναλάβουν την αποστολή BAP (Baltic Air Policing) του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά.

Είναι επίσης η πρώτη ανάπτυξη ιταλικών F-35A στην Εσθονία. Αυτά τα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα γερμανικά μαχητικά του Eurofighter Typhoon. Το αεροσκάφος ανήκει στο 13η Μοίρα της 32 ΠΜ από την αεροπορική βάση Amendola, στη νοτιοανατολική Ιταλία και η ανάπτυξη τους στην Εσθονία υποστηρίζεται από ένα ιπτάμενο τάνκερ KC-767A, δήλωσε η Εσθονική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο του Βόρειου Ατλαντικού, οι αεροπορικές δυνάμεις των κρατών μελών του ΝΑΤΟ φυλάσσουν τον εναέριο χώρο της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας από τις 29 Μαρτίου 2004, όταν τα κράτη της Βαλτικής έγιναν μέλη του ΝΑΤΟ. Στη σύνοδο κορυφής του Σικάγο του 2012, το Συμβούλιο του Βόρειου Ατλαντικού επέκτεινε την αποστολή της αεροπορικής ασφάλειας της Βαλτικής επ' αόριστον.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail