Τουρκικά drones θα μπορούσαν να επιτεθούν σε ανθρώπους χωρίς εντολές - έκθεση του Πενταγώνου

Freepen.gr - Το Πεντάγωνο δημοσίευσε μια έκθεση που προειδοποιεί ότι τα αυτόνομα drones θα μπορούσαν να επιτεθούν κατά λάθος στους αμάχους, εκτός εάν ληφθούν μέτρα για την εξασφάλιση του προγραμματισμού τους, ανέφερε το Fox News την Κυριακή.

"Πόσο εύθραυστο είναι το σύστημα αναγνώρισης αντικειμένων; Πόσο συχνά εσφαλμένα αναγνωρίζει τους στόχους;" ρωτούσε το ρεπορτάζ.

Πέρυσι στη Λιβύη, ένα τουρκικό αυτόνομο όπλο - το drone STM Kargu-2 - μπορεί να «κυνηγούσε και να ασχοληθεί εξ αποστάσεως» με οπισθοχωρούντες στρατιώτες πιστούς στον στρατηγό της Λιβύης Khalifa Haftar, σύμφωνα με ένα έγγραφο του ΟΗΕ που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το Bulletin of Atomic Scientists το Μάιο.

«Το Kargu-2 σημαίνει κάτι παγκόσμιο σημαντικό: Ένα νέο κεφάλαιο σε αυτόνομα όπλα, ένα στο οποίο χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση και τη δολοφονία ανθρώπων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη», επισημαίνει το ρεπορτάζ.

Η έκθεση του ΟΗΕ καλεί το Kargu-2 ένα θανατηφόρο αυτόνομο όπλο. «Ο κατασκευαστής του, STM, επισημαίνει τις δυνατότητες του όπλου σε ένα ζοφερό βίντεο που δείχνει ένα μοντέλο Kargu σε μια απότομη βουτιά προς έναν στόχο στη μέση μιας ομάδας ανδρεικέλων.

Υπήρξαν φωνές για την απαγόρευση των αυτόνομων drones, επειδή θα μπορούσαν να σκοτώσουν χωρίς να είναι σε θέση να κάνουν διάκριση μεταξύ στρατιωτών και πολιτών. Εργάζονται σε προγράμματα εκμάθησης γλωσσών μηχανών που πρέπει να «εκπαιδεύονται» από επαναλαμβανόμενες λειτουργίες.

Οι συσκευές που χρησιμοποιούν τέτοια προγράμματα είναι γνωστό ότι λαμβάνουν κακές αποφάσεις. Απαιτείται ρύθμιση σε παγκόσμια κλίμακα προτού αφεθούν ελεύθερα σμήνη από αυτόνομα drones και πάρουν τη λανθασμένη απόφαση για το ποιος θα σκοτωθεί, καταλήγει η έκθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail