Drones καθοδήγησαν επιθετικά ελικόπτερα της Κίνας κατά θαλάσσιων στόχων

Freepen.gr - Σε μια πρόσφατη άσκηση με πραγματικά πυρά, ο Κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) καθοδήγησε τα πολεμικά ελικόπτερα Z-19 για να εξαπολύσει πυραυλικές επιθέσεις σε θαλάσσιους στόχους πέρα ​​από το οπτικό εύρος χρησιμοποιώντας drones αναγνώρισης.

Τα αεροσκάφη ανίχνευσαν, αναγνώρισαν και παρακολούθησαν θαλάσσιους στόχους από χιλιάδες μέτρα ύψος στον αέρα και έστειλαν τα δεδομένα πίσω στο κέντρο διοίκησης σε πραγματικό χρόνο.
Μόλις δόθηκαν οι εντολές, πολλά ελικόπτερα επίθεσης Z-19 απογειώθηκαν και κατευθύνθηκαν γρήγορα προς τους στόχους σε χαμηλό υψόμετρο. Αντί να επιβεβαιώσουν με γυμνό μάτι, οι πιλότοι εκτόξευσαν πυραύλους στους στόχους με βάση την καθοδήγηση των drones μόλις μπήκαν στο εύρος πυραύλων, ανέφερε την Τρίτη το κρατικό CCTV.

Χτυπήθηκαν τόσο σταθεροί όσο και κινούμενοι στόχοι, ανέφερε η έκθεση.

Αυτή η τεχνική μειώνει το χρόνο που απαιτείται για μια επίθεση και το ελικόπτερο μπορεί να εγκαταλείψει την περιοχή αποστολής αμέσως μετά την εκτόξευση του πυραύλου. Χρησιμοποιεί επίσης το μέγιστο δυναμικό των πυραύλων. Επιπλέον, η χρήση drone για να καθοδηγεί ελικόπτερα θα λειτουργεί σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας, όπως σε κακές καιρικές συνθήκες ή όταν ο εχθρός χρησιμοποιεί καπνό.

Ένας εμπειρογνώμονας είπε στους Global Times, «Στην πρώτη γραμμή των πεδίων μάχης, ακόμη και όταν διασφαλίζεται η υπεροχή του αέρα, ορισμένοι εχθροί θα μπορούσαν να απειλήσουν ελικόπτερα με αντιαεροπορικά όπλα όπως φορητοί εκτοξευτές πυραύλων. Αλλά αν τα ελικόπτερα ξεκινήσουν επίθεση χωρίς να τους βλέπει ο εχθρός, το ποσοστό επιβίωσής τους θα αυξηθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail