Μυστηριώδη Drones επιτέθηκαν στην αεροπορική βάση Diyarbakir της Τουρκίας

Freepen.gr - Νωρίς το πρωί στις 19 Μαΐου, δύο άγνωστα drones επιτέθηκαν σε αεροπορική βάση στη νότια τουρκική επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Suleyman Soylu, ισχυρίστηκε ότι η επίθεση απέτυχε. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα drones καταρρίφθηκαν.

    «Δεν υπάρχει καμία απολύτως ζημιά», είπε ο υπουργός χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό.

Τοπικές πηγές στο Ντιγιαρμπακίρ ανέφεραν αρκετές εκρήξεις κοντά στη βάση. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα επιτυχούς επίθεσης στη βάση ή αναχαίτισης με τουρκικά μέσα άμυνας.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ο κύριος ύποπτος είναι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), το οποίο πραγματοποίησε παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν.

Τον Δεκέμβριο του 2018, το PKK επιτέθηκε σε στόχους στη νότια τουρκική επαρχία Σιρνάκ με επτά οπλισμένα drones, σημειώνει το southfront.org.

Η επίθεση με drone στην αεροπορική βάση Diyarbakır ενδέχεται να έχει ξεκινήσει από τη Συρία, το Ιράκ ή ακόμη και από το έδαφος της Τουρκίας. Η επίθεση είναι ένα παράδειγμα των σοβαρών απειλών που αντιμετωπίζει σήμερα η Τουρκία ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης στρατιωτικής της συμμετοχής σε γειτονικές χώρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail