Charles de Gaulle και Rafales τράβηξαν τα βλέμματα στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αεροπορική άσκηση «ΤΑΛΩΣ 2021» με τη συμμετοχή δυνάμεων από την Εθνική Φρουρά και τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με ευκαιρία της παρουσίας του αεροπλανοφόρου του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού Charles de Gaulle στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


 
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στην είσοδο δύο σχηματισμών τετράδας μαχητικών Rafale σε χαμηλό ύψος, με στόχο την προσβολή στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς. Κύριος σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος του συστήματος αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εξάσκηση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε ρεαλιστικές συνθήκες.



Μέσα από τη συγκεκριμένη κοινή δραστηριότητα συνεκπαιδεύεται το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και των Γαλλικών Δυνάμεων, ενώ κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων.



Η αεροπορική άσκηση «ΤΑΛΩΣ» η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε σε τμήμα του χερσαίου και εναέριου χώρου της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Την άσκηση παρακολούθησε ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Αντρέα Λουκά και τον Υπαρχηγό του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο Κώστα Χρυσηλίου.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail