Η Αίγυπτος επιδιώκει να «καθαρίσει το πολιτικό έδαφος» με την Τουρκία

Freepen.gr - Η Αίγυπτος θα επιδιώξει να φτάσει σε ένα σημείο «καθαρού πολιτικού εδάφους» με την Τουρκία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και των δύο χωρών καθώς προσπαθούν να αποκαταστήσουν τους δεσμούς, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

Ο Σούκρι υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης των αιγυπτιακών συμφερόντων και της Τουρκίας να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας της Βόρειας Αφρικής, γράφει η ahram.org.

«Νομίζω ότι πρέπει να διασφαλίσουμε πως αυτή η [τουρκική] συμπεριφορά θα συνεχιστεί και θα διαρκέσει και επομένως θα διεξαγάγουμε περαιτέρω διερευνητικές διαβουλεύσεις έως ότου φτάσουμε στο σημείο οι σχέσεις να επανέλθουν στο φυσιολογικό», δήλωσε ο Σούκρι.

Οι παρατηρήσεις του Σούκρι έρχονται καθώς η Τουρκία τους τελευταίους μήνες επιδιώκει την προσέγγιση με την περιφερειακή αντίπαλο, Αίγυπτο.

Οι σχέσεις με την Τουρκία πρέπει να βασίζονται στον «αμοιβαίο σεβασμό και τη μη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις», δήλωσε ο Σούκρι, προσθέτοντας ότι τέτοιες αρχές «είναι κεντρικές σε οποιεσδήποτε κανονικές σχέσεις, φέρνουν τις χώρες κοντά και οδηγούν σε αμοιβαία οφέλη» μεταξύ των πλευρών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail