Ικέτης στη Σαουδική Αραβία ο Τσαβούσογλου - Καίγονται για το μποϊκοτάζ

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu ξεκίνησε τη Δευτέρα διήμερη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτή η επίσκεψη σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένας Τούρκος αξιωματούχος υψηλού επιπέδου ταξίδεψε στο βασίλειο σε τέσσερα χρόνια μετά τη σύγκρουση για τον αποκλεισμό του Κατάρ το 2017 και τη δολοφονία του Σαουδάραβα Τζαμάλ Κασόγκι ένα χρόνο αργότερα.

Πριν από αυτήν τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο τηλέφωνο με τον Βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας και συμφώνησαν τον Απρίλιο τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τους για την προώθηση της διαδικασίας. 

Ένας ανώνυμος ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι Çavuşoğlu και al-Saud πιθανότατα θα συζητήσουν τις θέσεις τους σχετικά με τις συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη.

Ωστόσο θεωρείται βέβαια ότι ψηλά στην ατζέντα θα είναι και το συνεχιζόμενο άτυπο εμπορικό μποϊκοτάζ των τουρκικών αγαθών στη Σαουδική Αραβία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail