Πιέζει η Μαδρίτη για τις φρεγάτες - Η πρόταση Σάντσεθ στον Μητσοτάκη

Η Ουάσιγκτον, ωστόσο, εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο. Έντονη πίεση ασκεί στην Αθήνα -και- η Μαδρίτη για την αγορά των νέων φρεγατών, που έχει αποφασιστεί να αγοραστούν για την ενίσχυση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Από: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

Ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξε ιδιαίτερα επίμονος για το θέμα, στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πέδρο Σάντσεθ, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, πρότεινε στον έλληνα ομόλογό του ένα πρόγραμμα, για τη ναυπήγηση των φρεγατών στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς το ελληνικό πρότζεκτ είναι οι τρεις από τις τέσσερις φρεγάτες που θα αγοραστούν να ναυπηγηθούν στον Σκαραμαγκά και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Παρά το καλό κλίμα που επικράτησε στις σχέσεις των δυο ανδρών, πάντως, οι πληροφορίες επιμένουν πως φαβορί για την αγορά των φρεγατών, η ναυπήγηση των οποίων θα ξεπεράσει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, παραμένει η αμερικάνικη πλευρά. 

Υπενθυμίζεται ότι η τελική αξιολόγηση θα γίνει το αργότερο στις αρχές Ιουνίου , με τη λήψη της απόφασης να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι χώρες που θα αποκλειστούν θα εκφράσουν τη δυσφορία τους.

Πέραν των Ηνωμένων Πολιτειών, το πρόγραμμα των φρεγατών διεκδικούν η Γαλλία, με τον Εμμανουέλ Μακρόν να επιμένει παρά την αγορά των 18 Rafale από την Ελλάδα, η Ολλανδία –που φέρεται να έχει κάνει μια ενδιαφέρουσα προσφορά- η Βρετανία, η Ιταλία, η Γερμανία η Ολλανδία και η Ισπανία , με όλες τις κυβερνήσεις να προσφέρουν και επιπλέον πολιτική στήριξη στη χώρα μας, εφόσον «ψωνίσει» από αυτές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail