Το Ισραήλ "αλφάδιασε" το κτίριο που στέγαζε Αλ Τζαζίρα, ΑΡ και...κατασκόπους της Χαμάς!

Freepen.gr - Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) κατέστρεψαν ένα κτίριο όπου βρίσκονταν γραφεία διεθνών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Associated Press και Al Jazeera. Στους ανθρώπους δόθηκε προειδοποίηση μιας ώρας πριν από την επίθεση.

Το κτίριο που φιλοξενεί τα γραφεία των μέσων ενημέρωσης κατέρρευσε μετά από μια σειρά από τεράστιες εκρήξεις που προφανώς προκλήθηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις, όπως δείχνει υλικό που δημοσιεύθηκε από τα βίντεο του πρακτορείου ειδήσεων Ruptly.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες του κτιρίου εκ των προτέρων για την επίθεση, επιτρέποντας στους δημοσιογράφους που εργάζονται στο εσωτερικό να εκκενώσουν τα γραφεία τους, επιβεβαίωσαν στο Twitter δημοσιογράφοι του AP και του Al Jazeera, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν εργαστεί στο κτίριο.

Όταν ο ιδιοκτήτης του κτιρίου ζήτησε από τις IDF περισσότερο χρόνο να αφήσει τους δημοσιογράφους να αποσύρουν τον εξοπλισμό τους, ο ισραηλινός στρατός απέρριψε το αίτημα, δήλωσε ο Linah Alsaafin, παραγωγός ου Al Jazeera.

Ο πύργος στεγάζει επίσης πολλά άλλα γραφεία, καθώς και ορισμένα διαμερίσματα. Ένας ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο πύργοςχτυπήθηκε επειδή φιλοξένησε τη «στρατιωτική μυστική υπηρεσία της Χαμάς», προσθέτοντας ότι δόθηκε προειδοποίηση πριν από την επίθεση και εκείνοι που ήταν μέσα είχαν «άφθονο χρόνο για εκκένωση»

Η Χαμάς χρησιμοποιεί «πολιτικά μέσα» ως «ανθρώπινες ασπίδες», ανέφεραν επίσης οι IDF σε δήλωση στο Twitter. Η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα «τοποθετεί σκόπιμα τα στρατιωτικά της περιουσιακά στοιχεία στην καρδιά του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε η δημοσίευση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail