Οι τουρκικές εξαγωγές προς τη Σαουδική Αραβία είναι σχεδόν μηδενικές μετά το άτυπο μποϊκοτάζ!

Freepen.gr - Οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Σαουδική Αραβία μειώθηκαν σχεδόν στο μηδέν αφού το αραβικό βασίλειο επέβαλε έναν άτυπο αποκλεισμό στα εμπορεύματα.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 94,4% ετησίως στα 11,25 εκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον ιστότοπο οικονομικών ειδήσεων και ανάλυσης P.A. Intelligence, την Πέμπτη αναφέροντας στοιχεία από τη Συνέλευση των Τούρκων Εξαγωγέων (TIM).

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, που δε βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη το 2018. Οι δύο χώρες έχουν επίσης συγκρουστεί για την πολιτική στη Λιβύη υποστηρίζοντας διαφορετικές πλευρές στη σύγκρουση.

Το Ριάντ δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα το μποϊκοτάζ των τουρκικών αγαθών, αλλά οι επιχειρηματικές ομάδες έχουν ζητήσει μορατόριουμ.

Οι εξαγωγές της Τουρκίας προς τη Σαουδική Αραβία τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους μειώθηκαν 93,3% σε 67,4 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το P.A. Intelligence.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail