Βράζει η ΝΔ από τους σώγαμπρους!

-Από την αυλή του Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου στο σαλόνι του Μητσοτάκη

Το ατόπημα του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Αλ. Πατέλη για τα διδακτορικά και τους… τεμπέληδες αναζωπύρωσε τη φωτιά που σιγοκαίει καιρό τώρα στα έγκατα της Νέας Δημοκρατίας για τους… σώγαμπρους.

Από: Το Παρόν

Πρόσωπα χωρίς καμία σχέση ή συνεισφορά στην παράταξη, που μετά την ανάδειξη του Κυρ. Μητσοτάκη στην ηγεσία «είδαν φως και μπήκαν», με την προοπτική στη συνέχεια να ανέβουν στο τρένο της εξουσίας. Ορισμένοι εξ αυτών είχαν περάσει από θέσεις και αξιώματα με άλλες κυβερνήσεις, με άλλα κόμματα, είχαν υπηρετήσει με την… ίδια ευκολία και άλλους αρχηγούς και άλλους πρωθυπουργούς.

Στελέχη με χιλιάδες εργατοώρες και ένσημα, που ιδρώνουν τη φανέλα για δεκαετίες, είδαν με οδυνηρή έκπληξη όλους αυτούς να είναι στη βιτρίνα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Να καταλαμβάνουν πόστα σε όλη την πυραμίδα εξουσίας, από σύμβουλοι του Κυρ. Μητσοτάκη, υπουργοί, γενικοί γραμματείς, επικεφαλής οργανισμών μέχρι και διοικητές νοσοκομείων. Τεχνοκράτες στην πλειονότητά τους, χωρίς ψήγματα πολιτικής εμπειρίας και κοινωνικής ευαισθησίας, με αποστολή τους να φέρουν σε πέρας τα projects που θέλει η αγορά και οι οικονομικοί παράγοντες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι… σώγαμπροι κάνουν επίδειξη αλαζονείας και κουνούν το δάχτυλο όχι μόνο στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και σε ολόκληρη τη κοινωνία.

Η επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη να επιστρατεύσει πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους αλλά και την αγορά, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα γηγενή στελέχη, είχε προκαλέσει εξαρχής την έντονη δυσφορία του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας. Δυσφορία που έγινε οργή και αγανάκτηση μετά τις εκλογές, καθώς όλα αυτά τα πρόσωπα στρογγυλοκάθισαν στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου και μετέχουν στις υπό τον πρωθυπουργό συσκέψεις, όπου λαμβάνονται οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας. Το ότι η οργή αυτή δεν έχει βγει ακόμη στην επιφάνεια οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους: Πρώτον στο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κυβέρνηση και όλοι ελπίζουν σε κάποιο αξίωμα, μία διευκόλυνση εκλογικού χαρακτήρα. Δεύτερον στο ότι όποιος βγει να μιλήσει δημόσια θα κατηγορηθεί ότι υπονομεύει την κυβέρνηση και αναπόφευκτα θα μπει στη μαύρη λίστα του Μεγάρου Μαξίμου. Όταν όμως στραβώσει κάποια στιγμή η κατάσταση και η κυβέρνηση πάρει την κάτω βόλτα, η οργή των γαλάζιων στελεχών θα βγει στην επιφάνεια και ο κ. Μητσοτάκης θα δεχθεί ανελέητη κριτική για τις επιλογές του. Όχι μόνο όσον αφορά τις πολιτικές αλλά και τα πρόσωπα.

Οι… σώγαμπροι της εξουσίας!
Μακρύς και… ατέλειωτος είναι ο κατάλογος των προσώπων που μετά το 2016 «παρεισέφρησαν» στη Νέα Δημοκρατία και ζουν… μέρες δόξας. Πρόσωπα που νωρίτερα είχαν διατελέσει υπουργοί, γενικοί γραμματείς ή και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή είχαν περάσει από την «αυλή» του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη. Σε επίπεδο υπουργών: Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ήταν επί σειρά ετών υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Γεραπετρίτης διετέλεσε σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, ο Κυρ. Πιερρακάκης ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2014, στέλεχος επί αρχηγίας Β. Βενιζέλου, η Λ. Μενδώνη γενική γραμματέας στο υπουργείο Πολιτισμού επί Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου. Σε επίπεδο υφυπουργών: Ο Θ. Λιβάνιος ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Άκης Σκέρτσος, εκτός από διευθυντής του ΣΕΒ, είχε διατελέσει και συνεργάτης του Μιχ. Χρυσοχοΐδη στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο Π. Τσακλόγλου ήταν σύμβουλος στις κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου. Από το ΠΑΣΟΚ (συνεργάτης του Κ. Λαλιώτη) είχε περάσει και ο πρώην υπουργός Τ. Θεοδωρικάκος.

Ο… κακός χαμός γίνεται σε επίπεδο γενικών γραμματέων, όπου οι περισσότεροι που ανέλαβαν θέση επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη δεν είχαν σχέση, πολιτική ή ιδεολογική, με τη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε και λέμε: Θ. Κοντογεώργος (στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ), Άννα Στρατινάκη (σύμβουλος της Λ. Κατσέλη επί Γ. Παπανδρέου), Αλ. Σδούκου (συνεργάτης του Γ. Μανιάτη), Π. Σταμπουλίδης (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου), Γ. Καλαντζής (συνεργάτης του Θ. Πάγκαλου), Γ. Μαστρογεωργίου (γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης της Άννας Διαμαντοπούλου), Άννα Δελαπόρτα (στέλεχος ΠΑΣΟΚ), Π. Αλεξανδρής (υποψήφιος βουλευτής, γραμματέας Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ). Ο «εισοδισμός» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν περιορίζεται μόνο σε επίπεδο κυβέρνησης και υπουργείων, εκτείνεται και στον κρατικό μηχανισμό και φτάνει μέχρι τις διοικήσεις φορέων και οργανισμών του Δημοσίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail