Κι ο Μένγκελε ένας καταξιωμένος ειδικός της εποχής δεν ήταν;

Οι Ναζί δε βασίστηκαν σε ψέκες αλλά σε ειδικούς επιστήμονες σε βαθμό που έχουν γίνει εργασίες για το αν είναι ηθικό να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα από τις έρευνές τους. Ο Μένγκελε ήταν ένας καταξιωμένος ειδικός της εποχής που δούλευε σε ίδρυμα πού χρηματοδοτούσαν γνωστοί φιλάνθρωποι.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το να κάνεις πειράματα σε εθνικές ομάδες και άτομα με ειδικές ικανότητες δεν ήταν κάτι περιθωριακό στις ΗΠΑ, είμαι όμως σίγουρη ότι η αντιληπτική ικανότητα της μάζας και οι θεσμοί θα τους απέτρεπαν να γενικεύσουν τα πειράματα χρησιμοποιώντας καλύτερο μάρκετινγκ.

Επίσης ο πετυχημένος και σίγουρος για τον εαυτό του άνθρωπος διακρίνεται για την προσωπικότητά του και τα επιτεύγματά του. Δεν ικετεύει την προσοχή ούτε ζητιανεύει διακριτική μεταχείριση σε βάρος των συμπολιτών του που καταπατά το Σύνταγμα γιατί έκανε κάτι που κατά τον ίδιο προστατεύει τη δική του υγεία.

Πόσο αξιολύπητο και θλιβερό! Αλήθεια υπάρχει ξεκάθαρη διάκριση ανάμεσα στο φόβο και την υστερία; Το να φοβάσαι και να θέλεις να προστατέψεις τον εαυτό σου είναι ανθρώπινο και λογικό. Το να απαιτείς όλοι να φοβούνται στον ίδιο βαθμό με σένα και να θεωρείς ότι ο τρόπος που χειρίστηκες το φόβο σου αξίζει ανταμοιβή σε βάρος άλλων, όχι.

Ανάμεσα στο άγχος και τα συμπλέγματα κατωτερότητας που βγαίνουν σαν κάποια ειδική υπέροχη, οι άνθρωποι που αξίζουν. κερδίζουν.

Κερδίζουν την προσοχή με την προσωπικότητα, τα ταλέντα και τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα, όχι με τις ιατρικές παρεμβάσεις που επιλέγουν. Το θέμα είναι απλό με ποια πλευρά είσαι, με τους ανθρώπους ή τα ανθρωπάκια;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail