Όποιος δεν πληρώνει φόρους δεν θα ψηφίζει στη Βουλγαρία- πρόταση της κυβέρνησης

Η εκκαθάριση των  εκλογικών καταλόγων για τις πρόωρες εκλογές της 11ης Ιουλίου συζητήθηκε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση. 

Αυτό έγινε γνωστό από αντίγραφο των πρακτικών της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου, το οποίο δημοσιεύθηκε στο κυβερνητικό σύστημα πληροφοριών.

Η ιδέα που δόθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Άσεν Βασίλεφ προβλέπει ότι οι πολίτες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους στη Βουλγαρία και εκείνοι που δεν έχουν έγκυρες ταυτότητες και διεθνή διαβατήρια θα αποκλειστούν από τους εκλογικούς καταλόγους. 

Για το σκοπό αυτόν, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Μπόικο Ράσκοφ θα συγκροτήσει ομάδα εργασίας για την εκκαθάριση των καταλόγων όπως έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός Στέφαν Γιάνεφ κατά τη συζήτηση.

Από: echedoros-a.gr


Βούλγαρος συνταγματολόγος, σύμφωνα με την 24chasa,  δήλωσε ότι «όλοι οι  Βούλγαροι πολίτες, οι οποίοι έχουν μόνιμη διεύθυνση και συμπεριλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο,  έχουν το δικαίωμα ψήφου. Μόνο εκείνοι που έχουν τεθεί σε απαγόρευση ή έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση εξαιρούνται από το δικαίωμα άσκησης του  εκλογικού δικαιώματος».

Η βουλγαρική εφημερίδα παραθέτει την άποψη γνωστού δικηγόρου που ασχολείται με εκλογικές υποθέσεις, ο οποίος λέει ότι κάθε Βούλγαρος πολίτης έχει το δικαίωμα ψήφου από το σύνταγμα και δεν είναι δυνατόν να τίθενται περιορισμοί.Το σχέδιο που συζητήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο επιβάλλοντας περιορισμό στην ψηφοφορία. Αυτός είναι ότι δικαίωμα ψήφου να έχουν μόνο άτομα που πληρώνουν φόρους στη Βουλγαρία.

Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, όλοι οι Βούλγαροι που ζουν στο εξωτερικό θα εξαιρεθούν στην πραγματικότητα από τους καταλόγους.

Ωστόσο, το ζήτημα των εκλογικών καταλόγων βρίσκεται ακόμη στο ερευνητικό στάδιο καθώς απόψεις ειδικών  διαφέρουν στην πρόταση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

--
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail