Οι παίκτες της Συρίας προσπαθούν να αδράξουν την ημέρα ενώ όλοι κοιτούν προς τη Γάζα

Freepen.gr - Στη Μέση Ανατολή, πολλοί προσπαθούν να κάνουν κινήσεις και να προωθήσουν τα ενδιαφέροντά τους, ενώ ο κόσμος επικεντρώνεται στην κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη, αναφέρει το southfront.org.

Μια τέτοια περίπτωση είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι προσπάθειές τους να μετακινήσουν τις δυνάμεις τους στη βορειοανατολική Συρία.

Στις 13 Μαΐου, μια μονάδα της Ρωσικής Στρατιωτικής Αστυνομίας αναχαίτισε μια στρατιωτική συνοδεία των ΗΠΑ στην περιοχή, η οποία ελέγχεται από τις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατός των ΗΠΑ παραβίασε τους υφιστάμενους μηχανισμούς αποφυγής συγκρούσεων και κινήθηκε, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση προς τις ρωσικές δυνάμεις.

Δεν υπήρξε σύγκρουση, αλλά η μεγάλη στρατιωτική μονάδα των ΗΠΑ αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη μικρή ομάδα ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού, ο οποίος έχει την ευθύνη της ασφάλειας της κυκλοφορίας κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μ4.

Οι δυνάμεις της Ουάσιγκτον, ωστόσο, λαμβάνουν ενισχύσεις.

Το κρατικό πρακτορείο της Συρίας, SANA ανέφερε την είσοδο μιας συνοδείας που αποτελείτο από 55 οχήματα στην επαρχία της Hasaka.

Τα φορτηγά φορτώθηκαν με κρυφά υλικά ενώ υπήρχαν ψυκτικά βυτιοφόρα και μεταφορείς, συνοδευόμενα από έναν αριθμό θωρακισμένων οχημάτων.

Η συνοδεία κατευθυνόταν προς το στρατόπεδο Rmelan, όπου οι ΗΠΑ έχουν ήδη βαρύ εξοπλισμό.

Οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ παραμένουν ενεργές στη βορειοανατολική περιοχή και έχουν πραγματοποιήσει επιχείρηση κατά του ISIS.

Στις 13 Μαΐου, οι SDF διέλυσαν έναν πυρήνα του ISIS και συνέλαβε 39 τρομοκράτες.

Ανέφεραν επίσης ότι κατέσχεσαν επίσης μεγάλο αριθμό όπλων και εγγράφων από την τρομοκρατική ομάδα.

Ενώ οι ΗΠΑ προσπαθούν να εισέλθουν και να ενισχύσουν τις θέσεις τους, και οι SDF προσπαθεί να συγκρατήσουν το ISIS από μόνες τους, η Ρωσία προσπαθεί να συγκρατήσει τα κινήματα της «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» στο Idlib και τη Lattakia.

Αργά στις 12 Μαΐου, οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις έπληξαν θέσεις μαχητών κοντά στην πόλη Tardin στη βόρεια επαρχία της Lattakia, καθώς και στην περιοχή της πόλης Knaddah στη δυτική ύπαιθρο του Idlib.

Λίγες ώρες πριν από τις αεροπορικές επιδρομές, ο αραβικός στρατός της Συρίας χτύπησε ένα στρατιωτικό όχημα κοντά στην πόλη Bidama στη δυτική επαρχία Idlib με έναν αντι-αρματικό πυραύλο.

Αυτές οι επιχειρήσεις είναι απαραίτητες, λόγω των συχνών παραβιάσεων από τρομοκρατικές ομάδες στο Idlib.

Ενώ η κατάσταση στο Ισραήλ δε δείχνει κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης, πολλοί σε όλη τη Μέση Ανατολή, και ακόμη πιο μακριά θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να επιδιώξουν τους στόχους τους, όπως είναι σαφές ότι βλέπουμε στη Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail