Μαξίμου: Κρατά «κλειστή» τη Βουλή γιατί φοβάται τα νομοσχέδια που έρχονται

Γιατί πιέζει η αξιωματική αντιπολίτευση με την επιλογή της αποχής από τις ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή.

Από: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

Παρότι αποτελεί πρόκληση προς τους πολίτες, το τελευταίο που θα επιστρέψει στην κανονικότητα στη χώρα την περίοδο του κορονοϊού είναι η… Βουλή!

Η λειτουργία της με εξήντα  βουλευτές παρόντες και ο τρόπος διεξαγωγής της ονομαστικής ψηφοφορίας, υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες που έχον να κάνουν με τις ανάγκες της κυβέρνησης να περάσει με τις λιγότερες δυνατόν εσωτερικές  αντιδράσεις κρίσιμα νομοσχέδια που έρχονται.

Μετά τις δυο διαρροές στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, με δυο κορυφαία στελέχη και πρώην υπουργούς, την Μαριέτα Γιαννάκου και την Όλγα Κεφαλογιάννη να καταψηφίζουν, στο Μαξίμου φέρεται ιδιαίτερα ανήσυχο για τη στάση των βουλευτών της πλειοψηφίας σε δυο τουλάχιστον από τα επόμενα νομοσχέδια.

-Στο νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό των αντιδράσεων που υπάρχουν πως ουδείς βουλευτής της πλειοψηφίας προσήλθε στην επιτροπή της Βουλής όχι απλώς να προκειμένου να το στηρίξει, αλλά απλώς να παραστεί!

-Στην κύρωση των τριών συμφωνιών για τη Συμφωνία των Πρεσπών οι αντιδράσεις είναι επίσης τόσο μεγάλες, που αναγκάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην τις φέρνει στη Βουλή, παρότι έχει σχετική υποχρέωση. Η τακτική «να πετάξουμε τη μπάλα στην εξέδρα», πάντως, δείχνει να μην έχει άλλα περιθώρια, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε στον Ζόραν Ζάεφ κατά την πρόσφατη συνάντησή τους ότι θα τις φέρει προς ψήφιση τον Ιούνιο-άντε τον Ιούλιο, λένε τα «Παιχνίδια Εξουσίας». Ήδη, ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει πως θα απέχει από τη σχετική ψηφοφορία, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση φερόταν να κινείται και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής, τον οποίο το Μαξίμου θα επιχειρήσει να μεταπείσει. Οι δε βουλευτές της πλειοψηφίας, ιδίως αυτοί που εκλέγονται στη Βόρεια Ελλάδα,  πιέζονται από τη βάση του κόμματος να μην γλύφουν εκεί που έφτυναν.

Είναι βεβαίως και το εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά τυχόν ενστάσεις βουλευτών (και μάλλον όχι διαφοροποίηση) θα εξαρτηθούν και από τις  κοινωνικές αντιδράσεις που θα υπάρξουν.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, με τη στάση της να μην συμμετέχει στις ονομαστικές ψηφοφορίες όσο αυτές διεξάγονται με τον σημερινό τρόπο, πιέζει την κυβέρνηση. Στόχος προφανώς είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, όπου χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική πλειοψηφία υπό προϋποθέσεις κινδυνεύει ακόμα και να μην συγκεντρώσει στο συγκεκριμένο θέμα  τις 151 ψήφους!
Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Γεγονός είναι ότι πάνω στον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου η κυβερνητική ηγεσία παίζει πολιτικό παιχνίδι, γεγονός που κατά τη γνώμη μας δεν μπορεί να αγνοεί ο πρόεδρός του σώματος Κωνσταντίνος Τασούλας, ταυτιζόμενος μαζί της…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail