Τρεις υπέροχοι οικισμοί στα Δωδεκάνησα χάρμα οφθαλμών

Γραφικές εικόνες δίπλα στο κύμα ή με θέα θάλασσα και το ονειρικό ηλιοβασίλεμα

Από: newsbeast.gr

Ξεχάστε τις υπέροχες παραλίες με τα ονειρικά νερά των αγαπημένων Δωδεκανήσων και επικεντρωθείτε σε πανέμορφους οικισμούς δίπλα στο κύμα ή με θέα το ονειρικό ηλιοβασίλεμα. Άλλοι περισσότερο γνωστοί και άλλοι άγνωστοι στο ευρύ κοινό, προσφέρουν στους επισκέπτες τους πολλές όμορφες εικόνες και εμπειρίες που μένουν πραγματικά αξέχαστες.

Ζια, Κως
 

 
Το καταπράσινο χωριουδάκι Ζια είναι χτισμένο σε μια πλαγιά του όρους Δίκαιο, σε απόσταση 16 περίπου χλμ. από το κέντρο της πόλης της Κω. Η Ζια είναι γνωστή για τις πηγές της από τις οποίες αναβλύζει δροσερό νερό από το βουνό -οι επισκέπτες του χωριού ανηφορίζουν τα λιθόστρωτα μονοπάτια του μέχρι τις κρυσταλλοπηγές με διασημότερη όλων την Κεφαλόβρυση-, τα παραδοσιακά σπίτια και τα καταστήματα με τοπικά προϊόντα, καθώς και τις νόστιμες λιχουδιές για τις οποίες φημίζονται οι ταβέρνες της.

Ωστόσο, αυτό που την καθιστά ξεχωριστή σε σχέση με τα υπόλοιπα ορεινά χωριά της Κω, είναι το ονειρικό ηλιοβασίλεμα που προσφέρει, το οποίο αποτελεί μία από τις εικόνες που ο επισκέπτης του νησιού δεν πρέπει να χάσει. Μάλιστα, η θέα από το χωριό στη βόρεια πλευρά του νησιού φτάνει μέχρι την Κάλυμνο και την Ψέριμο, καθώς και τα παράλια της Τουρκίας.

Άρκασα, Κάρπαθος
 

 
Στο νοτιοδυτικό τμήμα της Καρπάθου, και σε απόσταση 16 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, συναντάται ένας ήρεμος, παραθαλάσσιος οικισμός, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη. Αυτός δεν είναι άλλος από την Αρκάσα, στο μέσον περίπου της διαδρομής από τα Πηγάδια (πρωτεύουσα του νησιού) προς το αεροδρόμιο.

Πρόκεται για έναν ήρεμο και γαλήνιο παραθαλάσσιο οικισμό, αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο 50 μ., σε πανέμορφο και καταπράσινο φυσικό τοπίο στη νότια Κάρπαθο. Το όνομά του σχετίζεται με την αρχαία πόλη Αρκασία, ενώ κοντά στο χωριό συναντάται αρχαιολογικός χώρος που αποτελείται από την ακρόπολη του Παλαιοκάστρου, με κατάλοιπα οχύρωσης αρχαϊκών χρόνων και πύργους από την κλασική και ελληνιστική εποχή.

Για τις καλοκαιρινές βουτιές τους οι επισκέπτες της Αρκάσας επιλέγουν την παραλία του Αγίου Νικολάου, ενώ για πιο ήσυχες στιγμές δίπλα στο κύμα ενδείκνυται η ακρογιαλιά του Αγίου Θεοδώρου, λίγο έξω από το χωριό.

Λίνδος, Ρόδος
 

 
Στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ρόδου και σε απόσταση 50 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Ρόδου, η Λίνδος υποδέχεται τους επισκέπτες της αμφιθεατρικά χτισμένη. Πεντακάθαρα σοκάκια με εντυπωσιακά καπετανόσπιτα με χαρακτηριστικές βοτσαλωτές αυλές, όμορφες γραφικές γωνιές και εικόνες με πολύχρωμες βουκαμβίλιες, μαγαζάκια με τουριστικά είδη, νησιωτικά cafes και ταβερνάκια συνθέτουν το υπέροχο «παζλ» του οικισμού.

Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής η περίφημη Ακρόπολη της Λίνδου με τα ερείπια του ναού της Αθηνάς Λινδίας, ο οποίος είναι χτισμένος τον 4ο αιώνα π.Χ., το διοικητήριο των Ιπποτών, καθώς και η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Λίνδος μαζί με την Ιαλυσό και την Κάμειρο, ήταν οι τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού. Στη Λίνδο ανήκουν, επίσης, και δύο από τις πιο φημισμένες παραλίες του νησιού, αυτή του Αγίου Παύλου, λίγο έξω από το χωριό με το ομώνυμο εκκλησάκι, και η πρώτη (και μεγαλύτερη) που φέρει το όνομα του οικισμού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail