Υποχωρεί η δημοφιλία του Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις - Οι τρεις υποψήφιοι που θα τον κέρδιζαν

Freepen.gr - Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας της Istanbul Economics Research αποκάλυψαν ότι η μείωση της υποστήριξης για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, έχει φτάσει σε ρεκόρ υψηλό, σύμφωνα με την Cumhuriyet.

Ο γενικός διευθυντής της Istanbul Economics Research, Can Selçuki  σχολίασε την Τρίτη τα αποτελέσματα της έρευνας της Έκθεσης για την Τουρκία για το Μάιο του 2021, λέγοντας ότι έδειξαν πως τρεις από τους πιθανούς κοινούς προεδρικούς υποψηφίους της τουρκικής αντιπολίτευσης θα λάβουν ο καθένας περισσότερες ψήφους από τον Ερντογάν στον πρώτο γύρο εάν πραγματοποιούνταν προεδρικές εκλογές τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο δήμαρχος της Άγκυρας Mansur Yavaş και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu, και οι δύο από το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP), θα λάμβαναν 52,5% και 51,4% των ψήφων, αντίστοιχα, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών αν κατέβαιναν ως υποψήφιοι απέναντι στο σημερινό πρόεδρο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι ο αρχηγός του CHP Kemal Kılıçdaroğlu και η Meral Akşener επικεφαλής του εθνικιστικού Καλού Κόμματος (İYİ), , θα αποσπούσαν το 45,4% και το 39,4% των ψήφων, αντίστοιχα, ως κοινοί προεδρικοί υποψήφιοι της αντιπολίτευσης.

Η υποστήριξη του Ερντογάν έναντι των τεσσάρων πιθανών υποψηφίων, η οποία κυμαίνεται μεταξύ 38,1% και 44,2%, αρκεί μόνο να κερδίσει τον Kılıçdaroğlu, ενώ οι άλλοι τρεις πιθανοί υποψήφιοι θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τον Ερντογάν, ανέφεραν επίσης τα αποτελέσματα.

Ο Selçuki είπε στη Cumhuriyet ότι απαντώντας στην ερώτηση «Πόσο εμπιστεύεσαι την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης [AKP];» περίπου το 48% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι είτε «δεν την εμπιστεύονται» είτε ότι «δεν την εμπιστεύονται καθόλου», σημειώνοντας αύξηση 4% από τον Ιανουάριο.

«Πιστεύω ότι αυτή η αύξηση οφείλεται στις αποτυχίες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία και την κακή κατάσταση της οικονομίας. Η αποτυχία των μελών του κόμματος να τηρήσουν τις απαγορεύσεις που επέβαλαν οι ίδιοι [κατά τη διάρκεια της πανδημίας] και οι καθυστερήσεις στην παροχή εμβολίων [COVID-19] προκάλεσαν μείωση της εμπιστοσύνης των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Σε απάντηση σε μια ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις των Τούρκων στις πρόσφατα επιβληθείσες απαγορεύσεις ως μέρος ενός συνεχούς πλήρους lockdown που ξεκίνησε στις 29 Απριλίου, ο Selçuki είπε ότι οι άνθρωποι υποστηρίζουν τους περιορισμούς που πιστεύουν ότι είναι δίκαιοι και λογικοί, ενώ απορρίπτουν άλλους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail