Τουρκία κατά Αυστρίας για το διαδραστικό χάρτη του Ισλάμ!

Freepen.gr - Η Τουρκία επιτέθηκε στη Βιέννη την Παρασκευή για το «χάρτη Ισλάμ» της αυστριακής κυβέρνησης που δείχνει την τοποθεσία τζαμιών και ενώσεων σε ολόκληρη την Αυστρία, μιλώντας για στιγματισμό των μουσουλμάνων στη χώρα των Άλπεων, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η παρουσίαση από την υπουργό Ενσωμάτωσης Susanne Raab ενός χάρτη με όλες τις μουσουλμανικές ενώσεις στην Αυστρία… είναι απαράδεκτη», ανέφερε σε δήλωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Άγκυρα προέτρεψε τη Βιέννη να μην «καταρτίσει μητρώο μουσουλμάνων» αλλά να υιοθετήσει «μια υπεύθυνη πολιτική».

Ο διαδραστικός ιστότοπος της αυστριακής κυβέρνησης, ο «Εθνικός χάρτης του Ισλάμ» - που απαριθμεί τα ονόματα και τις τοποθεσίες περισσότερων από 600 τζαμιών, ενώσεων και αξιωματούχων και τους πιθανούς συνδέσμους τους στο εξωτερικό - καταρτίστηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Πολιτικού Ισλάμ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail