Στον Πειραιά τα πρώτα «έξυπνα» ενεργειακά παγκάκια

Ο Δήμος Πειραιά πρωτοπορεί αξιοποιώντας τις σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας, τοποθετώντας «έξυπνα» ενεργειακά παγκάκια υποστήριξης ΑμεΑ με πολλαπλές λειτουργίες.

Το infokiosk παγκάκι του Πειραιά βρίσκεται στο Ρολόι στο Πασαλιμάνι και το έξυπνο παγκάκι υποστήριξης ΑμεΑ στην Ακτή Μουτσοπούλου και 2ας Μεραρχίας.

Ο Δήμος Πειραιά είναι ο πρώτος Δήμος στη χώρα που τοποθετεί παγκάκι υποστήριξης ΑμεΑ,  το οποίο διαθέτει ειδικό κάθισμα με πλευρικό πτυσσόμενο στήριγμα και ειδική μεταλλική πρίζα με κλειδί, παρέχοντας τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αμαξιδίων, ποδηλάτων κ.α. Τα παγκάκια διαθέτουν φωτοβολταϊκό πάνελ στις οροφές τους, γεγονός που τα κάνει απολύτως αυτόνομα ενεργειακά χάρη στη συλλογή ηλιακής ενέργειας.

Επιπροσθέτως, το infokiosk διαθέτει, μεταξύ άλλων, 4 θύρες USB για ενσύρματη φόρτιση, διασύνδεση στο Internet μέσω 4G wifi, προβολή – επικοινωνία μέσω Social WiFi, ηχεία για ενημερώσεις,  μια μικρή οθόνη για ώρα, ημερομηνία και θερμοκρασία, καθώς και μια μεγάλη οθόνη με χρήσιμες πληροφορίες, όπως καιρός, ενημερώσεις,  ανακοινώσεις κ.ά..  Πρόκειται για αντιβανδαλιστικές  antigraffiti κατασκευές.

Τα «έξυπνα» ηλιακά παγκάκια είναι σύγχρονα, καινοτόμα, όμορφα σχεδιασμένα,  παρέχουν οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη στην πόλη και είναι σχεδιασμένα από ελληνική εταιρεία.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας-Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης βρέθηκαν χθες στο Πασαλιμάνι, όπου ενημερώθηκαν για τις λειτουργίες που διαθέτουν τα «έξυπνα» παγκάκια.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε:

 

«Ο Δήμος Πειραιά πρωτοπορεί, με μια ακόμη καινοτόμα πρωτοβουλία, τοποθετώντας δύο «έξυπνα» παγκάκια με πολλαπλές λειτουργίες για τους δημότες, ένα εκ των οποίων είναι το πρώτο παγκάκι που μπαίνει σε δήμο με θέση για ΑμεΑ. Επαναφορτίζονται  με τον ήλιο, έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν το ηλεκτρικό αμαξίδιο, το ηλεκτρικό ποδήλατο, καθώς και κινητά, διαθέτουν δωρεάν wifi, προβάλλουν μέσω οθόνης χρήσιμες πληροφορίες. Επίσης, είναι πολύ μεγάλη μας χαρά που η κατασκευάστρια εταιρεία είναι ελληνική.  Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να πω ότι για να διατηρηθούν τα παγκάκια σε άριστη κατάσταση είναι απαραίτητη η συνεργασία δημοτικής αρχής και δημοτών. Βέβαια, είναι παγκάκια τα οποία έχουν πολύ μεγάλη ασφάλεια, ωστόσο σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι μας να τα σεβαστούμε και να τα προστατεύσουμε. Σκοπός είναι να δούμε τη χρήση τους και να επεκτείνουμε αυτό το δίκτυο.  Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή, πρέπει να πάμε σε σύγχρονες λύσεις, θέλουμε να είμαστε μια «έξυπνη» πόλη».

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.