Ταχεία εκτίμηση κατάστασης για το Ισραήλ - Που αποσκοπεί η Χαμάς

Όπως φαίνεται από την εξέλιξη του ένοπλου αγώνα στο Ισραήλ, η Χαμάς είχε προετοιμάσει τις επιθέσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εδώ και καιρό, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, προκειμένου να συνδέσει τη Λωρίδα της Γάζας με το Αλ Άκσα. Οι επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ ειδικά την Ημέρα του Ισραήλ είχε σκοπό να δημιουργήσει μια νέα εξίσωση που θα παρουσίαζε τη Χαμάς «ως υπερασπιστή του Αλ-Άκσα». 

Η εκτίμηση για τη Χαμάς σχετικά με τις επιπτώσεις της επιθετικής δραστηριότητάς της ότι το Ισραήλ απαιτείται να καταρρεύσει βασίζεται σε δύο βασικές παραδοχές. Η πρώτη είναι ότι η πολιτική αστάθεια στο Ισραήλ θα οδηγήσει σε μια μετρημένη, αναλογική αντίδραση και η δεύτερη, ότι το Ισραήλ προτιμά έναν περιορισμένο αριθμό ημερών μάχης. 

Επομένως, είναι καθήκον του Ισραήλ να ανταποκριθεί σθεναρά κατά της Χαμάς και των υποδομών της στη Λωρίδα της Γάζας, και έτσι να καταστήσει σαφές ότι η Χαμάς δεν θα θέσει τους κανόνες του παιχνιδιού, ακόμη και αν η βίαιη επίθεση ωθεί τη Χαμάς να συνεχίσει τις επιθέσεις. Υπάρχει επίσης ανάγκη απομάκρυνσης επιθέσεων από την Ιερουσαλήμ, όπου είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί η ισλαμική θρησκευτική ένταση στην πόλη προς το τέλος του Ραμαζανιού και να αποφευχθεί μια νέα τριβή. 

Το Ισραήλ πρέπει να κινητοποιηθεί για να ηρεμήσει και να συγκρατήσει τους εξτρεμιστικούς παράγοντες. Ταυτόχρονα, τα εξτρεμιστικά εβραϊκά στοιχεία πρέπει να εξουδετερωθούν.

υποναύαρχος ε.α.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail