Ο κύκλος του λάθους σταματά με τη διόρθωσή του - Δεν αρκεί μόνο η αναγνώριση

https://economytoday.sigmalive.com/sites/default/files/styles/default/public/article/2020/06/28/megalos_peripatos1.jpg?itok=3ATx_Ulr 

Τις τελευταίες ημέρες κινούμαι στο κέντρο της Αθήνας και βλέπω τα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο μεγαλεπήβολος «Μεγάλος περίπατος», πέρα από την οικτρή εικόνα που έχουν οι κακοβαμένες και φθαρμένες επιφάνειες, τα μεταλλικά παγκάκια που σκούριασαν και ζεματάνε. 

υποναυάρχου ε.α. 
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Ακόμη χειρότερα δεν είδα ξένους και Αθηναίους να περιπατούν ανέμελοι στο δημιούργημα. Προτιμούν το ήδη μεγάλο, ασφαλές και καλοσχηματισμένο πεζοδρόμιο. 

Άσε που ψηλά στην Πανεπιστημίου ο περίπατος έχει μετατραπεί σε χώρο παρκαρίσματος δεκάδων μοτοσυκλετών.

Επίσης ούτε είδα τον αριθμό των ποδηλάτων και των πατινιών να εκμεταλλεύεται τον βαμμένο χώρο, που θα δικαιολογούσε σε κάποιο βαθμό την ανάπλαση, πέραν του ότι σε κάποια σημεία διακόπτεται κακότεχνα και για να περάσει κάποιος απέναντι, κοιτάζει έντρομος δεξιά αριστερά μην τον πατήσουν τα αυτοκίνητα που ξαφνικά στρίβουν δεξιά ανάμεσα στα παρτέρια.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου, ενός κακοσχεδιασμένου (πιλοτικού;) έργου που κόστισε 2 εκατ. ευρώ, ο Δήμαρχος παραδέχτηκε πως το σχέδιο δεν βγήκε έτσι όπως περιμέναμε (θα έπρεπε να πει όπως περίμενε - αυτό το τρίτο πρόσωπο για να μην αναλαμβάνει ξεκάθαρα τις ευθύνες του κάποιος είναι μεμπτό) , ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του 2021 θα ξεκινήσουν νέα έργα για μία μόνιμη, μεγάλης κλίμακας, ανάπλαση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας, σε όλο το μήκος της, μέχρι την Ομόνοια. 

Δηλαδή όχι μόνο δεν θα διορθωθεί το λάθος, που κόστισε 2 εκατομμύρια και μας ταλαιπώρησε πέρυσι και συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί φέτος, αλλά μέσα στο 2021 (μες το καλοκαίρι δηλαδή; Ή ακόμη χειρότερα το φθινόπωρο;) θα αρχίσουν τα μόνιμα έργα οριστικής (;;;;) ανάπλασης της Πανεπιστημίου.
Τώρα που η ζωή πάει να βρει τον κανονικό της ρυθμό και να δουλέψει η αγορά μήπως και σωθούν κάποια μαγαζιά και μικρο-επιχειρήσεις στο κέντρο, θα μας ταλαιπωρήσει ο Δήμαρχος με έργα κατακαλόκαιρο στο κέντρο της Αθήνας λες και όλες οι άλλες περιοχές της είναι σε άριστη κατάσταση και δεν χρειάζονται βελτιώσεις;

Ήμαρτον επιτέλους με τις επικοινωνιακές στρατηγικές, τις προχειρότητες και τα έργα βιτρίνας.
Εάν το χρήμα που έχει ξοδευτεί από Δημάρχους για το κέντρο της Αθήνας και για έργα βιτρίνας είχε δαπανηθεί για όλες τις άλλες υποβαθμισμένες περιοχές της, η Αθήνα θα ήταν πολύ πιο λειτουργική και όμορφη, τα περιουσιακά στοιχεία των κατοίκων σε αυτές θα είχαν μεγαλύτερη αξία, η εμπορική δραστηριότητα θα ήταν πιο διευρυμένη και πιο δίκαια κατανεμημένη και η ζωή μας ως δημότες αυτής της ταλαίπωρης πόλης απείρως καλύτερη!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail