Έτοιμος κι ο πρώτος τουρκικός κινητήρας για άρματα μάχης! Η πρώτη ανάφλεξη

Η Τουρκία ενεργοποίησε σήμερα τον εγχώριο κινητήρα 1.500 ίππων, BATU, που θα τροφοδοτεί διάφορα θωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Προεδρίας της αμυντικής βιομηχανίας, Ismail Demir.

Ο Demir δημοσίευσε τις πληροφορίες στο λογαριασμό του στο Twitter με ένα βίντεο που δείχνει την ανάφλεξη του κινητήρα που αναπτύχθηκε από την BMC Power.

«Η αμυντική μας βιομηχανία κάνει σταθερά βήματα προς τους στόχους της στην τεχνολογία κινητήρων», δήλωσε ο Demir.

Ο τοπικά κατασκευασμένος κινητήρας είναι επίσης έτοιμος να τροφοδοτήσει το εγχώριο κύριο άρμα μάχης της Τουρκίας (MBT), Altay. Το BATU είναι μια 12-κύλινδρη, τύπου V, υδρόψυκτη μονάδα turbodiesel. Ο κινητήρας θα παράγει 1.500 ίππους και 4600 Nm ροπής.

Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης σημείωναν προηγουμένως ότι η Άγκυρα είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να αγοράσει έναν κινητήρα για το Altay από εταιρεία της Νότιας Κορέας. Αναφορές ήθελαν νωρίτερα το Μάρτιο την BMC, η τουρκική εταιρεία που ανέλαβε το έργο Altay, να έχει καταλήξει σε συμφωνία με δύο εταιρείες της Νότιας Κορέας, την Doosan Infracore Co. και την S&T Dynamics Co., για τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Δεν αναφέρθηκαν πληροφορίες σχετικά με το πότε ο κινητήρας θα εισέλθει στη μαζική παραγωγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail