Ερντογάν: "Η Τουρκία μεγαλώνει, ενδυναμώνεται και προχωρά στο να γίνει περιφερειακός και παγκόσμιος ηγέτης"

Μήνυμα για την εθνική τουρκική γιορτή της 19ης Μαΐου

Σεβαστό μου Έθνος…

Πολύτιμοι νέοι μας που αποτελείτε την εγγύηση της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας…

Από: Τουρκικά Νέα

Η 19η Μαϊου 1919 είναι η μέρα που ο Νικηφόρος Μουσταφά Κεμάλ ξεκίνησε τον Εθνικό αγώνα με δύναμη που πήρε από την πίστη του τουρκικού έθνους στην ανεξαρτησία

Στον αγώνα που κάναμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές και αποικιακές δυνάμεις που είχαν εισβάλει, το έθνος μας με ακλόνητη αποφασιστικότητα βγήκε μπροστά μέσα από ενότητα και ομοψυχία για να εγερθεί και πάλι.

Το τουρκικό έθνος κατά τη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας με αποφασιστικότητα και θάρρος που δεν είχε κανένα έθνος, έστησε το στήθος του απέναντι στον εχθρό, υπερασπίστηκε την πατρίδα και τη σημαία και πέτυχε μία επική νίκη.

Οι νέοι μας από τον Εθνικό αγώνα μέχρι σήμερα σε κάθε περίοδο με τον ηρωισμό και τις προσπάθειες που κάνουν, δείχνουν πως είναι η ελπίδα της χώρας μας.

Σήμερα εργαζόμαστε με όλη μας τη δύναμη για να στεφθούν οι ένδοξες νίκες μας και να πετύχουμε τους στόχους της χώρας μας για το 2023 και για το μέλλον, με ενέργεια που παίρνουμε από την νεολαία μας και με δύναμη που αντλούμε από τον ανθρωποκεντρικό πολιτισμό της επιστήμης και της σοφίας μας.
…..
…..
Καθώς η Τουρκία μεγαλώνει, ενδυναμώνεται και προχωρά στο να γίνει περιφερειακός και παγκόσμιος ηγέτης, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες στους νέους μας

Πιστεύω πως όλοι οι νέοι μας θα καταβάλουν προσπάθεια όχι μόνο για το έθνος μας αλλά και για τους καταπιεσμένους όλου του κόσμου που πλέον έχουν στρέψει τις ελπίδες τους στη χώρα μας.

Με αυτές τις σκέψεις γιορτάζω την 19η Μαΐου ημέρα Ατατούρκ, νεολαίας και αθλητισμού και μνημονεύω με σεβασμό όλους τους ήρωες του πολέμου της ανεξαρτησίας και ιδιαίτερα τον Νικηφόρο Μουσταφά Κεμάλ.

https://www.tccb.gov.tr/basin-aciklamalari/365/127918/19-mayis-ataturk-u-anma-genclik-ve-spor-bayrami-mesaji

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.