Πρόθυμη να υποδεχθεί μεγαλύτερο κύμα μεταναστευτικών “ροών” η κυβέρνηση της ΝΔ

φωτο: τουρκική ακτοφυλακή
Με πρόσφατη επιστολή της, η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Dunja Mijatovic αποφάσισε να “τραβήξει το αυτί” της Ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα του μεταναστευτικού. “Βαθιά ανησυχία” προκάλεσαν, όπως η ίδια ισχυρίστηκε, μαρτυρίες για παράνομες ενέργειες από ελληνικής πλευράς, αποτροπής εισόδου (pushback) μεταναστών προερχόμενων από τα παράλια της Τουρκίας.

Τις ανησυχίες της κ. Επιτρόπου ανέλαβαν να καθησυχάσουν οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, Μετανάστευσης Ν. Μηταράκης και Ναυτιλίας, Ι. Πλακιωτάκης. Σε μια αρκετά εκτενή επιστολή τους, με έντονα αμυντικό και απολογητικό ύφος, οι τρεις υπουργοί τονίζουν τις ενέργειες διάσωσης των παράνομων μεταναστών από τις Ελληνικές Αρχές και ουσιαστικά χαρακτηρίζουν ως “ψευδείς ειδήσεις” το ενδεχόμενο αυτοί να επαναπροωθήθηκαν στα τουρκικά παράλια ή να τους εμποδίστηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, η επιστολή των τριών υπουργών αναφέρει: «οι ισχυρισμοί σχετικά με τις ενέργειες των Ελληνικών Αρχών δεν έχουν σχέση με τις προβλεπόμενες αρχές λειτουργίας που ακολουθούν οι Ελληνικές Αρχές και έχουν μέχρι στιγμής αποδειχθεί σε μεγάλο βαθμό, αβάσιμοι.» Επιπλέον, τονίζουν τον σημαντικό ρόλο της Frontex στον τομέα της διάσωσης, με την οποία, όπως αναφέρουν, οι Ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε άριστη συνεργασία, όπως και με τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται για το μεταναστευτικό στη χώρα μας.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο η Ε.Ε. να μας επιπλήττει διότι δεν επιτρέπουμε την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στη χώρα μας και η Ελληνική Κυβέρνηση να εξανίσταται για την άδικη κατηγορία και να διαβεβαιώνει ότι, αντιθέτως, την διευκολύνουμε!

Οι τρεις υπουργοί, παρότι κάνουν σαφή αναφορά στην “ασύμμετρη απειλή” που δέχεται η Ελλάδα και η Ε.Ε. με όπλο τους παράνομους μετανάστες, όπως και στον ρόλο που παίζει η Τουρκία διευκολύνοντας τα κυκλώματα ανθρώπινης δουλεμπορίας, περιορίζουν όλα τα παραπάνω μόνο στα γεγονότα που συνέβησαν πριν ένα χρόνο στα σύνορα του Έβρου. Σαν να επρόκειτο για ένα μεμονωμένο και στιγμιαίο περιστατικό και όχι για μια πάγια και συνεχιζόμενη τακτική της Τουρκίας.

Επιπλέον, οι κ.κ. Υπουργοί, στην προσπάθειά τους να διαψεύσουν τις φήμες περί επαναπροωθήσεων των παράνομων μεταναστών, τονίζουν ότι οι ενέργειες των ελληνικών αρχών στα θαλάσσια σύνορά μας «εκτελούνται σε πλήρη συμμόρφωση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας», δηλαδή με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Μια δήλωση, προφανώς με σκοπό την παραπλάνηση του ελληνικού κοινού, ότι – δήθεν – η συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο επιβάλλει την ανεξέλεγκτη είσοδο αλλοδαπών και την υποδοχή τους “με ανοιχτές αγκάλες” από ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος!

Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την αλήθεια! Στην πραγματικότητα, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, αν υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα με την παράνομη μετανάστευση, αυτό οφείλεται στο ότι οι κυβερνήσεις έως τώρα αρνούνται πεισματικά να εφαρμόσουν το Διεθνές Δίκαιο, απεμπολούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και καταπατούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, τόσο των μεταναστών όσο και των Ελλήνων πολιτών.

Η φύλαξη των συνόρων και η αποτροπή της παράνομης εσόδου αλλοδαπών είναι απαράγραπτο κυριαρχικό δικαίωμα ενός ανεξάρτητου κράτους. Ακόμα και στο πλαίσιο της Συνθήκης Σένκεν, ορίζεται ότι «ο έλεγχος των συνόρων πρέπει να συμβάλλει στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων και στην πρόληψη κάθε απειλής για τα κράτη μέλη, την διαφύλαξη της εσωτερικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της δημόσιας υγείας και τις διεθνείς σχέσεις».

Από την απάντηση των τριών υπουργών προκύπτουν κάποια πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

  • Οι τρεις υπουργοί μας διαβεβαίωσαν την κ. Επίτροπο ότι η Ελλάδα δεν είναι ένα κυρίαρχο κράτος και ότι ακόμα κι αν κάποια στιγμή, έστω και εν μέρει, άσκησε κάποιο κυριαρχικό της δικαίωμα, αυτό της επαναπροώθησης, στο μέλλον δεν πρόκειται να υποπέσει ξανά σε τέτοιο “σφάλμα”.

  • Η κ. Επίτροπος μπορεί να είναι ήσυχη ότι η Ε.Ε. θα εξακολουθήσει ανενόχλητη τα αλισβερίσια της με την Τουρκία, αφού η Ελλάδα δεν δείχνει να έχει καμία διάθεση να καταγγείλει τη γείτονα χώρα στη διεθνή κοινότητα ως κράτος που επίσημα χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως ομήρους για την επίτευξη γεωπολιτικών και άλλων συμφερόντων, και υποθάλπει το ανθρώπινο δουλεμπόριο που διεξάγεται με ορμητήριο τα παράλια και τα χερσαία σύνορά της.

  • Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιδράσει απέναντι στην “ασύμμετρη απειλή” που δέχεται από την Τουρκία, αφού ούτε καν την αναγνωρίζει ως τέτοια. Όπως φαίνεται από την επιστολή, οι υπουργοί μας θεωρούν ότι δεχτήκαμε αυτήν την απειλή μόνο κατά τα περσινά γεγονότα στα σύνορα του Έβρου.

  • Η Ελλάδα θα συνεχίσει να δέχεται αδιαμαρτύρητα όλες τις μεταναστευτικές “ροές”, είναι μάλιστα έτοιμη να δεχτεί ακόμα μεγαλύτερο όγκο παράνομων μεταναστών, ανάλογα με τα “κέφια” του καθεστώτος Ερντογάν, και να τους εγκλωβίσει εντός της χώρας, για όσο διάστημα επιθυμούν οι Ευρωπαίοι “εταίροι” μας.

Όσο έχουμε κυβερνήσεις που δίνουν τα “διαπιστευτήριά” τους στα αφεντικά των Βρυξελλών και όχι στο πραγματικό αφεντικό τους που είναι οι Έλληνες πολίτες, η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να είναι σίγουρη ότι τα συμφέροντά της θα εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο και ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο!


Αθήνα, 16 Μαΐου 2021

Η Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail