Κραυγή αγωνίας από την Ιεράπολη προς τη Διεθνή Κοινότητα: Σταματήστε την Τουρκία, χρησιμοποιεί ως όπλο το νερό

Freepen.gr - Το τουρκικό κράτος κατοχής έχει μειώσει τη ροή του νερού στη Βόρεια και Ανατολική Συρία που παρέχεται από τον ποταμό Ευφράτη για 4 μήνες. Ενώ μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση απειλεί την περιοχή λόγω της μείωσης του νερού, η διεθνής κοινότητα παραμένει σιωπηλή απέναντι σε αυτό το έγκλημα. 

Ο λαός του Μανμπίτζ (Ιεράπολη) διαμαρτυρήθηκε για το τουρκικό κράτος και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση. Ο Reşid El-Ehmed δήλωσε στο πρακτορείο ANHA ότι οι κάτοικοι επηρεάστηκαν αρνητικά από τη μείωση του νερού. 

«Το τουρκικό κράτος μας επιτίθεται από την πρώτη ημέρα της κρίσης στη Συρία. Ωστόσο, παρά όλες τις επιθέσεις της, η Αυτόνομη Διοίκηση εξακολουθεί να υπάρχει μαζί με τους λαούς. Τώρα η Τουρκία έχει διακόψει το νερό. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταματήσει τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους» τονίζει ο El-Ehmed.

Επίσης σημειώνοντας ότι το τουρκικό κράτος θέλει να αφήσει τη Βόρεια και Ανατολική Συρία χωρίς νερό, ο Cemal El-Heci ανέφερε: «Το τουρκικό κράτος στερεί από το λαό της περιοχής πολλά πράγματα κόβοντας νερό. Η γεωργία, η οικονομία και η κοινωνική ζωή απειλούνται. Ο ΟΗΕ και η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβουν».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail