Στα ανοικτά της Χαβάης ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο επιχειρεί...«ήσυχα»!

Freepen.gr - Ένα πλοίο του ρωσικού ναυτικού, πιθανότατα το Kareliya βοηθητικό και συλλογής πληροφοριών (AGI) κατηγορίας Vishnya (SSV-535), φέρεται να επιχειρεί «ήσυχα» στα ανοικτά της Χαβάης, λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ.

"Ο Στόλος του Ειρηνικού των ΗΠΑ έχει επίγνωση του ρωσικού πλοίου που επιχειρεί σε διεθνή ύδατα κοντά στη Χαβάη και θα συνεχίσει να το παρακολουθεί καθ 'όλη τη διάρκεια της εδώ παρουσίας του», δήλωσε ο εκπρόσωπος, πλοίαρχος John Gay, σε δήλωσή του στο USNI News. «Μέσω αεροσκαφών θαλάσσιας περιπολίας, πλοίων επιφανείας και κοινών δυνατοτήτων, μπορούμε να παρακολουθούμε στενά όλα τα πλοία στην περιοχή του Ινδο - Ειρηνικού».

Το πλοίο δεν μεταδίδει σήμα αυτόματου συστήματος αναγνώρισης (AIS), αποκάλυψαν αξιωματούχοι.

Παρόλο που ο στόλος του Ειρηνικού των ΗΠΑ δεν αποκάλυψε ποιο ρωσικό πλοίο παραμονεύει στα ύδατα κοντά στη Χαβάη, το USNI εικάζει ότι πρόκειται για το Kareliya με έδρα το Βλαδιβοστόκ (SSV-535). Είναι ένα από τα επτά πλοία AGI (auxiliary general intelligence) του ρωσικού ναυτικού που ειδικεύεται στη λήψη σημάτων - αναχαίτιση και αποκρυπτογράφηση των μεταδόσεων ενός αντιπάλου.

Την Παρασκευή, αναλυτές ανοιχτών πηγών παρακολούθησαν το Kareliya που έπλεε 13 ναυτικά μίλια δυτικά του νησιού Kauai - λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail