Δαμασκός και Μόσχα προετοιμάζονται για τον εαρινό "καθαρισμό" στην Κεντρική Συρία

Στις αρχές Μαΐου, μπορεί να έφτασε η εποχή του ανοιξιάτικου καθαρισμού στην κεντρική Συρία.

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στα κρησφύγετα του ISIS στην περιοχή, και συγκεκριμένα στην περιοχή Jebel Bishri που βρίσκεται κατά μήκος των διοικητικών συνόρων μεταξύ Raqqa και Deir Ezzor, του τριγώνου Hama-Aleppo-Raqqa και άλλων τμημάτων της περιοχής.

Αυτές οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν εν αναμονή μιας μεγάλης κλίμακας επιχείρησης την οποία θα πραγματοποιήσει ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) με ρωσική υποστήριξη.

Στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν αρκετές μονάδες από το 5ο Σώμα του SAA, το 11ο τμήμα και το 25ο τμήμα ειδικών δυνάμεων, γνωστό ως οι δυνάμεις τίγρης. Συριακά στρατεύματα θα μετακινηθούν ταυτόχρονα από τη Χαμά και τη Ράκκα.

Το ISIS έχει αυξήσει τις δραστηριότητές του τις τελευταίες εβδομάδες. Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq μοιράστηκε ακόμη και βίντεο από τρομοκράτες που κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές στη Χομς. Πιθανότατα για να δείξει ότι το να είσαι τρομοκράτης δεν είναι τόσο κακό και ότι υπάρχει κάποιο είδος κανονικότητας σε ολόκληρο το σενάριο.

Στο βόρειο τμήμα της Συρίας, παρά το ότι δεν υπάρχει ISIS, υπάρχει πάντα χάος. Εξαιτίας της σταυροφορίας της Τουρκίας στις κουρδικές ομάδες στην περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail