Ο Πούτιν θέλει όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας για το στράτευμα

kremlin.ru
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός και το ναυτικό πρέπει να διαθέτουν επαρκώς προηγμένα όπλα ακρίβειας μεγάλης εμβέλειας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεδρίαση της αμυντικής βιομηχανίας την Πέμπτη.

"Η ανάλυση των στρατιωτικών συγκρούσεων των τελευταίων δεκαετιών και η εμπειρία της ανάπτυξης των κορυφαίων στρατών του κόσμου υπογραμμίζουν τον αυξανόμενο ρόλο της αποτελεσματικής απασχόλησης, ας πούμε, πυραύλων κρουζ διαφόρων βάσεων και επίσης καθοδηγούμενων πυρομαχικών", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους .

Κατά την άποψη του Πούτιν, "είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι ο στρατός και το ναυτικό μας διαθέτουν επαρκώς προηγμένα όπλα ακριβείας".

Τα επόμενα χρόνια, "είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο απαιτούμενος ρυθμός παραγωγής προηγμένων συστημάτων επίθεσης για τους σκοπούς της απασχόλησης και των δοκιμών τους κατά τη διάρκεια της εντατικής εκπαίδευσης μάχης", τόνισε ο Πούτιν. 

Όπως επεσήμανε ο Ρώσος ηγέτης, "τα στρατεύματα που επιχειρούν σήμερα και λαμβάνουν τους τελευταίους πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Kh-101 και Kalibr, βαλλιστικούς και κρουζ του συστήματος τακτικών πυραύλων Iskander, πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και έξυπνες αεροπορικές βόμβες διαμέτρου".

"Από τα χαρακτηριστικά τους, δεν είναι κατώτεροι και συχνά ξεπερνούν τους ξένους αντιπάλους τους και είναι μοναδικοί από ορισμένες παραμέτρους", τόνισε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι μοναδικές τους ιδιότητες έχουν αποδειχθεί σε πραγματικό μαχητικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στη Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail