"Ναυμαχία" Ιταλών και Τούρκων ψαράδων στα ανοικτά της Κύπρου!

twitter.com/ItalianNavy
Freepen.gr - Τούρκοι και Ιταλοί ψαράδες συμμετείχαν την Τρίτη σε αψιμαχία στα ανοικτά της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το ιταλικό ναυτικό.

Άνθρωποι σε ένα απροσδιόριστο αριθμό τουρκικών σκαφών πέταξαν πέτρες και βόμβες καπνού σε ιταλικά σκάφη στα βόρεια του νησιού, ανέφερε η υπηρεσία.

Ένα από τα ιταλικά σκάφη υπέστη ελαφρά ζημιά όταν ένα τουρκικό πλοίο ήρθε σε επαφή με αυτό, σύμφωνα με το ιταλικό ναυτικό.

Αυτό που προκάλεσε την αψιμαχία δεν ήταν αμέσως σαφές, ανέφερε το AFP, σημειώνοντας ότι ένα ιταλικό ναυτικό πλοίο που περιπολούσε κοντά ως μέρος της επιχείρησης Sea Guardian του ΝΑΤΟ είχε απονηώσει ένα ελικόπτερο καθώς παρενέβη επίσης στο συμβάν ένα περιπολικό της τουρκικής ακτοφυλακής.

Το ιταλικό ναυτικό είπε ότι "ενεπλάκη με τα τουρκικά σκάφη ώστε να σταματήσουν" και αποκατέστησαν τον έλεγχο της κατάστασης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail