Π. Βλαχογιαννόπουλος: Λάθος οι εμβολιασμοί εφήβων και εγκύων με τέτοια δεδομένα

lovini / pixabay
Ο καθηγητής Ανοσολογίας του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, μιλώντας στον 98.4, σημείωσε ότι για την προέλευση του νέου κορωνοϊού, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί από την δημόσια συζήτηση του επιστημονικού κόσμου, στο όνομα βεβαιοτήτων που διαρκώς στη πράξη και με όσα στοιχεία προκύπτουν, διαρκώς ανατρέπεται. 

Ο κ. Βλαχογιαννόπουλος, αναφορικά με την συζήτηση για εγκρίσεις χορήγησης προσωρινής άδειας υπό προϋποθέσεις σε εφήβους 12-15 ετών, τόνισε ότι τα δεδομένα με τα οποία ο ΕΜΑ πήρε την απόφαση δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καταστούν υποχρεωτικοί τέτοιοι εμβολιασμοί. 

Με όσα δεδομένα έχουν προκύψει από τους εμβολιασμούς μέχρι στιγμής, όπως είπε, ο ίδιος αναθεωρεί την άποψη του και για τις εγκύους, αφού πλέον κατά την επιστημονική του άποψη σε αυτή τη φάση και οι εγκυμονούσες γυναίκες αν δεν συντρέχει ειδικός λόγος θα πρέπει να αποφύγουν τον εμβολιασμό. 

Ο κ. Βλαχογιαννόπουλος επεσήμανε τέλος, ότι στον ενήλικο πληθυσμό η φαρμακο-επαγρύπνηση είναι το κλειδί κι η απόλυτη διαφάνεια, ώστε να προχωρήσουν τα εμβολιαστικά προγράμματα χωρίς σύγχυση για να προλάβουμε τις μεταλλάξεις, διαφορετικά όσοι επενδύουν σε ανοσία από φυσική λοίμωξη θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι αυτό θα έχει κόστος και σε νεκρούς. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail