Οργή Μενέντεζ: Δεν πρέπει να αφήσουμε το Αζερμπαϊτζάν να επιτεθεί ξανά στους Αρμένιους

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Bob Menendez (D-N.J.) εξέδωσε δήλωση ως αντίδραση στην παράνομη εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην επαρχία Syunik της Αρμενίας.

«Η παραβίαση του κυριαρχικού εδάφους της Αρμενίας από τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν είναι μια επικίνδυνη και παράνομη επιθετική πράξη που υπογραμμίζει τη διαρκή απειλή που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο λαός της Αρμενίας. Μετά τη συνομιλία μου με τον Πρέσβη της Αρμενίας στις ΗΠΑ νωρίτερα σήμερα, είναι σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η διεθνής κοινότητα συνολικά, πρέπει να ανταποκριθούν έντονα σε αυτήν την εισβολή, ώστε το Αζερμπαϊτζάν να κατανοήσει ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες για τις κακοήθεις δραστηριότητές του.

Όταν το Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε στον αρμενικό λαό το περασμένο φθινόπωρο, η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε να εμπλακεί και άφησε την πόρτα ανοιχτή για δικτάτορες όπως ο Αλίγιεφ, ο Ερντογάν και ο Πούτιν να αποφασίσουν τη μοίρα του αρμενικού λαού. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί ξανά. Καλώ την κυβέρνηση Μπάιντεν να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα στα υψηλότερα επίπεδα για να καταστήσει σαφές ότι το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σέβεται την κυριαρχία της Αρμενίας και ότι περαιτέρω απειλές και επιθέσεις είναι απλά απαράδεκτες», αναφέρει η δήλωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail