Προβοκάτσια των Αζέρων: Δοκίμασαν να προωθηθούν σε αρμενικό έδαφος - Άμεση αντίδραση της Αρμενίας

Freepen.gr - Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησαν μια άλλη πρόκληση εναντίον του κυρίαρχου εδάφους της Δημοκρατίας της Αρμενίας με το πρόσχημα της οριοθέτησης, προσπαθώντας να προωθήσουν τις θέσεις τους προς τις κατευθύνσεις των κοινοτήτων Vardenis και Sisian, μεταδίδει το Armenpress σύμφωνα με αναφορές του υπουργείου Αμυνας της χώρας.

Και στις δύο περιπτώσεις η προώθηση των Αζέρων σταμάτησε ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας. Η Αρμενική πλευρά ζήτησε από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν να εγκαταλείψει την περιοχή αμέσως και να επιστρέψει στις αρχικές του θέσεις. Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας αξιολογεί αυτήν την επιχείρηση από το Αζερμπαϊτζάν ως ρητή πρόκληση και για την αποφυγή απρόβλεπτων εξελίξεων, απαιτεί από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να επιστρέψουν αμέσως στις αρχικές τους θέσεις και να αποφύγουν καταπατήσεις στο κυρίαρχο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενία», αναφέρει η δήλωση.

Η Αρμενία κινήθηκε τάχιστα σε διπλωματικό επίπεδο ενημερώνοντας ξένες δυνάμεις. Ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν ζήτησε την αποχώρηση των Αζέρων και άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ απευθύνθηκε στους Αρμένιους μιλώντας στη γλώσσα τους. 

Επίσης ο γερουσιαστής Bob Menendez καλεί τις ΗΠΑ να ανταποκριθούν έντονα στην παράνομη εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στο έδαφος της Αρμενίας

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail