Πίτσες, μπύρες και Ακάρ

Προ ημερών οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου συναντήθηκαν στη Λευκωσία, για τέταρτη φορά. Υπέγραψαν μάλιστα κοινή διακήρυξη. Χθες ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Αίγυπτο όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και τον ομόλογό του Σαμέλ Σούκρι.

Από: pagenews.gr - Λάμπρος Καλαρρύτης

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης επισκέφθηκε το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» το οποίο βρισκόταν επί μέρες ελλιμενισμένο στην Κύπρο και τώρα βρίσκεται στα ανοικτά του νησιού.

Γενικά οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου συναντιούνται σε διάφορες συνθέσεις μεταξύ τους, ανά τρείς ή ανά δύο, πιο συχνά απ’ ότι με συναδέλφους τους στις χώρες τους. Το ίδιο και οι πρόεδροι και πρωθυπουργοί των τεσσάρων κρατών.

Ασκήσεις Ελλήνων και Αμερικανών σε ξηρά, θάλασσα και αέρα εξελίσσονται κάθε εβδομάδα σε διάφορα μέρη της ελληνικής επικράτειας εκτελώντας διάφορα σενάρια, σε ρυθμούς που παραπέμπουν σε προετοιμασία πολέμου.

Οι πολυμερείς ασκήσεις των «τεσσάρων» της περιοχής με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία έχει γίνει περίπου ρουτίνα με αποτέλεσμα η Ανατολική Μεσόγειος να είναι μονίμως ρεζερβέ.

Όλα αυτή η ωραία κινητικότητα, εκτός από πρωτόγνωρη, για κάποιους είναι πηγή ανησυχίας. Λογικό είναι στο πειρατικό του Ερντογάν να επικρατεί εκνευρισμός. Μετά και την πρόσφατη σφαλιάρα από την επιτυχή διπλωματική διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, με υψηλή αμερικανική παρέμβαση, στην ισραηλινο-παλαιστινιακή κρίση, που άφησε την Τουρκία μόνη εκτός κάδρου να ωρύεται για τζιχάντ κατά Ισραήλ και ΗΠΑ και υπό την πίεση των αλλεπάλληλων ραπισμάτων από τις κυρώσεις που της επιβάλλει η κυβέρνηση Μπάιντεν και τα χουνέρια που της κάνει, η τουρκική κυβέρνηση παραληρεί τρις ημερησίως.

Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος έχει τον καημό του με τα ελληνικά εξοπλιστικά και έχει στεγνώσει το στόμα του να λέει ότι τζάμπα εξοπλιζόμαστε, κάνει δηλώσεις για την Ελλάδα με συχνότητα που θυμίζει εμμονή

Τελευταίο σουξέ ότι δεν είναι η Τουρκία επιθετική, αλλά η Ελλάδα επεκτατική. «Υπενθυμίζω στους Έλληνες γείτονές μας να λένε τα σωστά και τις αλήθειες. Όσοι αποκαλούν την Τουρκία «επεκτατική», να κοιτάξουν πρώτα τη δική τους την ιστορία, να δουν τις εξελίξεις από το 1821 μέχρι σήμερα, να κοιτάξουν στον χάρτη.

Εκεί είναι πολύ σαφές ποιος είναι επεκτατικός και πώς έχει εξαπλωθεί. Είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επεκτατισμό και να δείχνουμε την Τουρκία ως απειλή, όταν όλες αυτές οι αλήθειες βρίσκονται ενώπιον μας.»

Κατά τον Ακάρ, δηλαδή, κακώς εξεγέρθηκαν οι Έλληνες κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας και απελευθέρωσαν όσα εδάφη απελευθέρωσαν, όπως και άλλοι λαοί της περιοχής, διότι είναι άδικο που έχασαν αυτά που με τόσο κόπο κατέλαβαν.

Αντί να ευχαριστεί τον Αλάχ που φαγωθήκαμε μεταξύ μας και δεν ολοκληρώσαμε το σχέδιο, γκρινιάζει κιόλας. Γκρινιάζει γιατί ψυχανεμιζεται ότι όλη αυτή η κινητικότητα στην περιοχή αρχίζει και έχει αναλογίες με την περίοδο που έπεσε λεπίδι στον «μεγάλο ασθενή». Μπορεί να έχει και δίκιο, μπορεί και απλά να έχουν τεντώσει τα νεύρα τους διότι τελευταία τα πράγματα στραβώνουν πιο συχνά απ’ ό,τι συνήθως.

Κάτι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, κάτι ο αρχιμαφιόζος πρώην συνεργάτης του Ερντογάν που βγαίνει κάθε μέρα με ένα νέο βίντεο στο YouTube και εξηγεί – με ονόματα υπουργών- πως τα κυβερνητικά στελέχη εμπλέκονται σε διακίνηση τόνων κοκαΐνης από την Κολομβία, κάτι οι Αμερικανοί που επιμένουν ότι οι S-400 πρέπει να εξαφανιστούν, κάτι το ευρωκοινοβούλιο πού ψήφισε να δείξει η ΕΕ την πόρτα στην Τουρκία, κάτι τα Rafale που έρχονται, ε, πολύ θέλει ο άνθρωπος;

Ακούει τώρα ότι και οι Έλληνες ανακινούν θέμα διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων και σου λέει έχει γούστο. Βασικά το βλέπει να έρχεται.

«Η τουρκική ιστορία είναι πολύ σαφής, ξεκάθαρη και διαφανής. Το μέτωπο αυτού του έθνους είναι πεντακάθαρο. Δεν υπάρχει γενοκτονία στην ιστορία μας. Χθες η Αρμενία, σήμερα η Ελλάδα βγαίνουν με κάποιους δικούς τους ισχυρισμούς. Αυτό είναι παραλήρημα. Αυτό δεν είναι αλήθεια, είναι ψέμα, είναι λάθος. Είναι μία κίνηση σε βάρος της θετικής πορείας, της συνεργασίας και την ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων(…) Αυτό που επιζητούμε εμείς είναι το Διεθνές Δίκαιο.»

Δεν ξέρει κανείς με τι να πρωτογελάσει. Με το ότι η Τουρκία έχει.. κούτελο, με το ότι η ιστορία της είναι διαφανής ή με το ότι είναι υπέρ «της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων». Με όλα, αλλά με το ότι είναι υπέρ του Διεθνούς Δικαίου χειροκροτούμε κιόλας. Σύντομο συμπέρασμα. Όσο πιο πολύ παραληρούν δημοσίως ο Ακάρ και οι λοιποί του κράτους- συμμορία, τόσο επιβεβαιώνεται ότι γίνονται σωστές κινήσεις από μέρους μας και γενικώς στην περιοχή.

Αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται προς τη σωστή κατεύθυνση σε λίγο καιρό θα παρακολουθούμε τις δηλώσεις Ακάρ με πίτσες και μπύρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail