Καταναλωτής με αναπηρία και χίλια προβλήματα απειλείται με διακοπή ρεύματος

ColiN00B / pixabay
Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας έγινε αποδέκτης ακόμα μίας περίπτωσης απειλής διακοπής ηλεκτροδότησης οικιακού καταναλωτή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω καταγγελία αφορούσε οφειλή ευάλωτου καταναλωτή:

- ο οποίος λαμβάνει αναπηρική σύνταξη
- στεγάζει στην οικεία του την θυγατέρα του μαζί με τα ανήλικα τέκνα της (μονογονεϊκή οικογένεια)
- η θυγατέρα του βρίσκεται σε αναστολή εργασίας
- το ένα τέκνο φοιτά στην 3η Λυκείου και επίκειται η συμμετοχή του στις Πανελλήνιες εξετάσεις ενώ το άλλο έχει πιστοποίηση αναπηρίας με ιδιαίτερες ιατρικές ανάγκες.

Παρά την προσπάθεια και την διάθεση του καταναλωτή να ρυθμίσει την οφειλή του, καμία λύση δεν κατέστη εφικτή παρά μόνο μετά από παρέμβαση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Η Ε.Ε.Κ.Ε. καλεί για ακόμα μία φορά, όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας να επιδείξουν έμπρακτα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ειδικά το παρόν χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι συνέπειες της πανδημίας έχουν πλήξει δραματικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής, θα οδηγήσει τους ευάλωτους καταναλωτές σε άμεσο κίνδυνο διαβίωσης.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.