Μετά την κατραπακιά, η Τουρκία στέλνει ισλαμιστές να πολεμήσουν το ΡΚΚ στο Ιράκ

Freepen.gr - Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 23 Απριλίου νέα στρατιωτική επιχείρηση στο Ιρακινό Κουρδιστάν όπου οι ζώνες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) καλύπτουν κυρίως τις περιοχές Zap, Avaşin, Basyan, Qandil και Gara (επίσης γνωστές ως «ζώνες άμυνας Medya»).

Οι συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG) συνεχίζονται. Ωστόσο σύμφωνα με το Medya News υπάρχουν μερικές νέες αποκαλύψεις.

Αφενός πηγές των μαχητών peshmerga ανέφεραν ότι ο κύριος σκοπός της Τουρκίας, η οποία στοχεύει να διανύσει πάνω από 100 χιλιόμετρα, είναι ο έλεγχος ολόκληρης της Ομοσπονδιακής περιοχής του Κουρδιστάν. Α

Επιπλέον οι δεκάδες Τούρκοι νεκροί στρατιωτές και τραυματίες στην επιχείρηση Garê, όπου η Τουρκία αναγκάστηκε να υποχωρήσει, είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν στην περιοχή περίπου χίλια ειδικά εκπαιδευμένα μέλη των ισλαμιστών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), οι οποίοι βρίσκονται στην στρατιωτική βάση στο Geliyê Zaxo. 

Οι τρομοκράτες του FSA που εκπαιδεύτηκαν ειδικά από τη SADAT (ιδιωτικός τουρκικός μισθοφορικός στρατός) που ίδρυσε την πρώτη της βάση στην πόλη Duhok του Ομοσπονδιακού Κουρδιστάν το 2017, και πληρώνει μηνιαίο μισθό 3 χιλιάδων δολαρίων για όποιον πολεμά εκεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail