Νέα μεταναστευτική συμφωνία με τη Λιβύη επιδιώκει η Ε.Ε.

Η Επίτροπος Εσωτερικών της ΕΕ, Ylva Johansson δήλωσε ότι η ΕΕ διεξήγαγε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Λιβύης για μια νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό, ισχυριζόμενη ότι «δεν νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε τις εκλογές του Δεκεμβρίου».

Είπε στην εφημερίδα La Repubblica της Ιταλίας την Τετάρτη ότι οι Βρυξέλλες εργάζονταν για τη διοργάνωση «ενός δικτύου εθελοντικής βοήθειας» αυτό το καλοκαίρι, «έως ότου μπορέσει να συμφωνηθεί μια πιο μόνιμη λύση για την ανταλλαγή μεταναστών».

«Θα είμαι στην Τυνησία για μια παγκόσμια συμφωνία που, αφενός, θα επιτρέψει στη χώρα να ανακάμψει από τη σοβαρή οικονομική κρίση που προκλήθηκε από το COVID-19, αφετέρου για να της παράσχει τους πόρους για την καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων», δήλωσε η Johansson στη La Repubblica.

Η Ιταλία ζήτησε βοήθεια από άλλα έθνη της ΕΕ για τη διαχείριση του αυξανόμενου αριθμού μεταναστών που φτάνουν στις ακτές της, κυρίως από την Τυνησία και τη Λιβύη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail