Μητέρες ανταρτών χαιρετούν την αντίσταση των γιων τους ενάντια στις τουρκικές επιθέσεις

Freepen.gr - Προκειμένου να υπογραμμίσουν την υποστήριξή τους στην αντίσταση των γιων τους έναντι του Τούρκου κατακτητή στις περιοχές του Başûr Kurdistan, δεκάδες μητέρες ανταρτών συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στην πλατεία του δήμου της περιοχής al-Jalabiyya στην επαρχία Ain Issa, κρατώντας φωτογραφίες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και σημαίες του Αστέρα του Κονγκρά, και εξέδωσαν προφορική δήλωση που διαβάστηκε από τη Μητέρα Τζαμίλα Σαχίν.

Η μητέρα Jamila χαιρέτισε στην αρχή της δήλωσης «την αντίσταση των γιων τους στις νόμιμες αμυντικές ζώνες ενάντια στις τουρκικές επιθέσεις εναντίον ελεύθερων και ειρηνικών λαών».

Κατά τη διάρκεια της δήλωσης, η Jamila κατήγγειλε τη διεθνή σιωπή σχετικά με τις τουρκικές παραβιάσεις εναντίον του λαού τους στις νόμιμες αμυντικές ζώνες, τονίζοντας στο συμπέρασμα της δήλωσης «να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την αντίσταση των ανταρτών και να θυσιάσουν τους γιους τους για να υπερασπιστούν τη γη και να αντιμετωπίσουν την Τουρκική επιθετικότητα».

Στη συνέχεια, η δήλωση τελείωσε ψάλλοντας συνθήματα που χαιρέτισαν την αντίσταση των ανταρτών και καταδίκασαν τις τουρκικές παραβιάσεις, καταλήγει το ΑΝΗΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail