Αδιανόητη δήλωση από Αλεξιάδη του ΣΥΡΙΖΑ: Χρειάζεται αύξηση φόρων!

Ανεπίδεκτος μαθήσεως αποδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στην αποτυχημένη πολιτική της υπερφορολόγησης που συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στην ήττα του Ιουλίου του ’19.

Από: newsbreak.gr

Τις οδυνηρές επιπτώσεις αυτής της καταστροφικής επιλογής τις έζησαν οι Έλληνες πολίτες, ιδίως της μεσαίας τάξης, επί σχεδόν πέντε χρόνια, και έδωσαν την απάντησή τους μέσα από την κάλπη. Αντί όμως να διδαχθούν στην Κουμουνδούρου από τα λάθη της διακυβέρνησής τους, επιστρέφουν στις ίδιες συνταγές, όπως αποδεικνύεται από τη δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη περί αναγκαιότητας της αύξησης των φόρων!

Την αδιανόητη δήλωση, του αμετανόητου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στο φως η Νέα Δημοκρατία, μέσω σκληρής ανακοίνωσής της. Σύμφωνα με την Πειραιώς, ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε σε κομματική συγκέντρωση ότι ο Σοσιαλισμός προϋποθέτει αύξηση φόρων.

«Όταν έχεις χαμηλά φορολογικά έσοδα, δεν μπορείς να χρηματοδοτήσεις τις δαπάνες για υγεία, για παιδεία, για κοινωνικές δαπάνες κ.λπ. Αρα είναι σαφέστατο ότι θέλουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα», όπως φέρεται ότι δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, υπεραμυνόμενος ταυτοχρόνως της αύξησης των φόρων «για να μη βρισκόμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Με βάση τα παραπάνω είναι καταφανέστατη η παντελής έλλειψη αναστοχασμού εκ μέρους του βουλευτή για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης που κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη δήλωση σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μιλάει για ακόμα πιο εξοντωτικούς φόρους από αυτούς που επέβαλε στην καταστροφική του τετραετία. Σύμφωνα με την Πειραιώς, τα λόγια του κ. Αλεξιάδη «συμφωνούν πλήρως με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, την οποία παραδέχονται άλλοι σύντροφοί του, παρότι ο ίδιος το αρνείται. Ενδεικτικά, φόροι και εισφορές αυξήθηκαν ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα από 39,8% του ΑΕΠ το 2015 σε 42,7% το 2018», όπως αναφέρει το κόμμα, υποστηρίζοντας πως επί Ν.Δ. «οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν το 2019 στο 41,9%, συνέχισαν να μειώνονται εν μέσω πανδημίας και θα συνεχίσουν να μειώνονται σταθερά».

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.