Φιλοτουρκικές ομάδες που στηρίζονται στη Λιβύη διακινούν όπλα στη Χαμάς

Ρόιτερς
Freepen.gr - Οι πολιτοφυλακές της Λιβύης που χρηματοδοτούνται από το Ιράν, το Κατάρ και την Τουρκία βοηθούν την ένοπλη παλαιστινιακή ομάδα Χαμάς να παρακάμψει τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, έγραψε το nationalinterest.org την Πέμπτη.

Τα όπλα της Χαμάς μπορεί να προέρχονται από τη Λιβύη, όπου τόσο το Ιράν όσο και η Τουρκία υποστηρίζουν ισλαμικές ομάδες που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο όπλων στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το περιοδικό των ΗΠΑ.

Αξιωματικοί πληροφοριών της Λιβύης κατηγόρησαν τόσο την Τουρκία όσο και το Ιράν ότι επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την ανομία στη χώρα ως «πλατφόρμα χρηματοδότησης της τρομοκρατικής πλατφόρμας της Χαμάς στη Γάζα», σημειώνει το National Interest.

Πέρα από τη Λιβύη, η Τουρκία συμμετείχε επίσης στη χρηματοδότηση της Χαμάς απευθείας, μεταξύ άλλων μέσω της τράπεζας Kuveyt Turk που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, πρόσθεσε το αμερικανικό περιοδικό.

H Kuveyt Turk, που ανήκει εν μέρει στο τουρκικό κράτος, μηνύθηκε από αμερικανικές δικηγορικές αρχές το Σεπτέμβριο του 2019 για φερόμενη βοήθεια και συνέργεια στην παλαιστινιακή ομάδα, η οποία χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail