«Ιός» της ισλαμοφοβίας που καθιστά την Ευρώπη φυλακή για μουσουλμάνους - Ερντογάν

Freepen.gr - Η Ευρώπη γίνεται ανοιχτή φυλακή για τη μουσουλμανική μειονότητά της, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη.

"Ο ιός της ισλαμοφοβίας, που είναι τόσο επικίνδυνος όσο ο κορωνοϊός, εξαπλώνεται γρήγορα, ειδικά στις ευρωπαϊκές χώρες", δήλωσε ο Ερντογάν σε διαγωνισμό ανάγνωσης Κορανίου στην Άγκυρα την Τετάρτη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο ρατσισμός, οι διακρίσεις, η μισαλλοδοξία και η αντίθεση στη μετανάστευση είναι μόνο μερικές από τις «κοινωνικές ασθένειες» που σαρώνουν ολόκληρη την Ευρώπη, δήλωσε ο Ερντογάν που είναι γνωστός για τη δημοκρατικότητά του.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε προηγουμένως στην Παλαιστίνη ως «υπαίθρια φυλακή» κατά τη συχνή καταδίκη του για τη μεταχείριση του Ισραήλ στους Παλαιστινίους και την άρνησή του να αναγνωρίσει τη Χαμάς, την οποία υποστηρίζει η κυβέρνησή του.

Ο Ερντογάν επέκρινε τη Γαλλία για τα σχέδιά της να θεσπίσει έναν αντι-εξτρεμιστικό νόμο, λέγοντας ότι τα σχέδια αντιμετώπισαν αντίδραση από τη μουσουλμανική κοινότητα.

«Η έγκριση ενός τέτοιου νομοσχεδίου, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία της πίστης και τις ευρωπαϊκές αξίες, θα χρησιμεύσει ως γκιλοτίνα για τη γαλλική δημοκρατία», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail