Σχεδιάζεται νέα σιδηροδρομική γραμμή Ελλάδα – Αλβανία

Tama66 / pixabay
Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη του εθνικού στόχου μετατροπής της Ελλάδας σε περιφερειακό «hub» για τον τομέα των logistics και των μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή, έγινε την Τετάρτη σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Βίνη.

Από: huffingtonpost.gr -  Δημήτρης Μπαλής

Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για τη Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών με αντικείμενο την υλοποίηση δράσεων αξιολόγησης και επιλογής επενδύσεων στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Initiative for improving cross border transport through rail connection between Krystallopigi and Pogradec» με ακρωνύμιο ‘CB RAILWAY’. 

Ουσιαστικά, η ΕΡΓΟΣΕ σκοπεύει να αναθέσει τις απαραίτητες υπηρεσίες και μελέτες οι οποίες θα καθορίσουν την βέλτιστη επενδυτική επιλογή προς εφαρμογή στην υλοποίηση του έργου για την κατασκευή του ελλείποντος σιδηροδρομικού συνδέσμου Ελλάδας και Αλβανίας μέσω νέας σιδηροδρομικής γραμμής, δυτικά από την Κρυσταλλοπηγή (ή την Ιεροπηγή) προς το Πόγκραντετς και νοτιοανατολικά προς το Αεροδρόμιο Καστοριάς, συνολικού μήκους περίπου 130 χλμ. 

Στο εταιρικό σχήμα του εν λόγω έργου συμμετέχει η ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε., o Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας Α.Ε. (ΟΣΕ) και το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας (Ministry of Infrastructure and Energy), ενώ η Σύμβαση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA ‘Ελλάδα – Αλβανία’ 2014 – 2020».

Ο δρόμος για τη διασύνδεση της Ελλάδας με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, μέσω του σιδηρόδρομου, έχει ανοίξει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail