Κατασκοπευτικό δορυφόρο και ιπτάμενα τάνκερς περιλαμβάνει η Συμφωνία Αιγύπτου - Γαλλίας

Freepen.gr - Η Αίγυπτος θέλει να αποκτήσει έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο και δύο αεροσκάφη τάνκερ πολλαπλών ρόλων (MRTT - multi-role tanker transport) που κατασκευάζονται από την Airbus.

Η γαλλική εφημερίδα La Tribune επικαλούμενη πηγές ανέφερε ότι η πρόσφατη συνάφεια με την αιγυπτιακή συμφωνία Rafale ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ «κρύβει» άλλες συμβάσεις για κατασκοπευτικό δορυφόρο και δύο αεροπλάνα MRTT που κατασκευάζονται από την Airbus, σημειώνει το defenseworld.net.

Το Κάιρο είχε την πρόθεση να αποκτήσει δύο δορυφόρους το 2016, αλλά περιορίστηκε στον ένα μόνο λόγω προβλημάτων προϋπολογισμού. Ο στρατιωτικός δορυφόρος τηλεπικοινωνιών αξίζει 600 εκατομμύρια ευρώ. Μετέθεσε τη σύμβαση δορυφόρου κατασκοπείας σε μεταγενέστερη ημερομηνία, η οποία τώρα θα ανατεθεί στην Airbus.

Τώρα, η Γαλλία έχει λάβει εγγυήσεις από τις γαλλικές τράπεζες - BNP Paribas, Crédit Agricole, Société Générale και CIC ​​- για τη χρηματοδότηση των αεροσκαφών Rafale σε 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ και όχι 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ισχυρίζεται το δημοσίευμα.

Η Αίγυπτος παραλαμβάνει ραντάρ Thales GM400

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας παρέλαβαν πρόσφατα τέσσερις μονάδες ραντάρ αεροπορικής άμυνας Thales Ground Master 400 (GM400) γαλλικής κατασκευής. Αυτό το σύστημα ραντάρ μεγάλης εμβέλειας, 3D, έχει μέγιστη εμβέλεια έως 515Km.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail