Καμπανάκι στη Γερμανία για επείγουσα δράση κατά των Γκρίζων Λύκων

Freepen.gr - Η τουρκική υπερεθνικιστική ομάδα των Γκρίζων Λύκων έχει γίνει ένα από τα ισχυρότερα ακροδεξιά εξτρεμιστικά κινήματα στη Γερμανία, ανέφερε η γερμανική ιστοσελίδα ειδήσεων Tagesschau, επικαλούμενη μια έκθεση της αμερικανικής εβραϊκής επιτροπής (AJC) που κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

Οι Γκρίζοι Λύκοι, που διατηρούν την ιδεολογία του μίσους για τις μειονότητες, μεταδίδουν συστηματικά τις ρατσιστικές απόψεις τους σε όλη τη Γερμανία με περισσότερα από 18.000 μέλη, γράφει η Tagesschau.

"Οι Γκρίζοι Λύκοι οργανώνονται σε εθνικό επίπεδο με πολλές τοπικές ενώσεις και οργανώσεις ομπρέλα στη Γερμανία και δοξάζουν το τουρκικό έθνος, καθώς και ορισμένες ισλαμιστικές απόψεις", δήλωσε ο Kemal Bozay, καθηγητής κοινωνικής εργασίας και κοινωνικών επιστημών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτη για λογαριασμό του AJC.

"Μεταδίδουν πολιτικές και ιστορικές συγκρούσεις από τη χώρα προέλευσής τους, την Τουρκία, στη Γερμανία και εξελίσσονται σε ένα διεθνικό πολιτικό κίνημα", δήλωσε ο Bozay, προσθέτοντας ότι υπήρχαν τουλάχιστον 18.500 μέλη, που αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα ακροδεξιά εξτρεμιστικά κινήματα στο αυτή η χώρα.

Ο Bozay αναφέρθηκε επίσης σε διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν από rocker clubs σε γερμανικές πόλεις. Η ύπαρξη αρκετών γερμανοτούρκων ράπερ, των οποίων τα αντισημιτικά, εθνικιστικά και αντι-κουρδικά κείμενα εκτιμώνται από μερικούς νέους τουρκικής καταγωγής, είναι επίσης προβληματική, σημείωσε ο Bozay.

Η μελέτη καλεί το γερμανικό κράτος και τις αρχές ασφαλείας για επείγουσα δράση. Ωστόσο, τα μεγάλα μέτρα κατά των «Γκρίζων Λύκων» απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό να υλοποιηθούν.

Πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή στην Ένωση Τουρκο-Ισλαμικών Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ευρώπη (ATIB), στην Ομοσπονδία Τουρκικών-Δημοκρατικών Ιδεαλιστικών Συλλόγων στη Γερμανία και στην Ένωση Τουρκικών Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ευρώπη (ATB), δήλωσε ο διευθυντής του AJC, Ρέμκο Λεέμουις.

«Είναι ανησυχητικό ότι το ATIB παρακολουθείται από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, αλλά ταυτόχρονα είναι ο συνομιλητής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης μέσω της συμμετοχής του στο Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων στη Γερμανία (ZMD)», σύμφωνα με τον Λεέμουις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail