Η Αρμενία προσφεύγει εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Freepen.gr - Η Αρμενία υπέβαλε καταγγελία εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ), κατηγορώντας την για παραβίαση των αρμενικών δικαιωμάτων στέλνοντας Σύριους μισθοφόρους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να πολεμήσουν παράλληλα με τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε την Τρίτη το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Η αρμενική κυβέρνηση επιμένει ότι η Τουρκία παραβίασε τα δικαιώματα του λαού της Αρμενίας στην ελευθερία, το απαραβίαστο, την ιδιοκτησία, την ιδιωτική και την οικογενειακή ζωή» παρέχοντας μισθοφόρους και προμηθεύοντας τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν με όπλα, στρατιωτικά οχήματα και πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο, της Αρμενίας είπε η αποστολή στο ΕΣΔΑ, σύμφωνα με το TASS.

Στις αρχές Μαρτίου, η Αρμενία ζήτησε την άμεση και πλήρη απόσυρση όλων των ξένων μισθοφόρων που αναπτύχθηκαν από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν στην επίμαχη περιοχή.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail