Σύλληψη αντιπάλου στο Μινσκ. Η ατλαντική συντροφιά υπερασπίζεται το μονοπώλιό της


Karine
Bechet-Golovko/ Resau International/ 25-5-21

[Το κατωτέρω άρθρο μπορεί να θεωρηθεί ανίερη παραφωνία στο σημερινό κονσέρτο της διεθνούς αγανάκτησης, αλλά το αμίμητο γαλλικό χιούμορ του υπερνικά τις ευνόητες αναστολές

και δικαιώνει την δημοσίευση με τις αλήθειες που ανασύρει

από την συσκότιση.]


Μετάφραση Μ.Στυλιανού


 Η διεθνής υστερία που προκλήθηκε από τη σύλληψη του Ρομάν Προτάσεβιτς στο Μινσκ, όταν οι αρχές της Λευκορωσίας προσγείωσαν το αεροπλάνο της Ryanair με προορισμό το Βίλνιους, όπου κατοικεί ο ιδρυτής του τηλεοπτικού καναλιού CHANNEL NEXTA, για να αποφύγει οποιαδήποτε ποινική δίωξη στη χώρα του μετά την υποκίνηση πραξικοπήματος, είναι κατανοητή.


Τι δικαίωμα έχει η Λευκορωσία να χρησιμοποιεί τις μεθόδους που εκχωρούνται αποκλειστικά στις χώρες της ατλαντικής φυλής; Αν οποιοσδήποτε μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει, τότε η υπεροχή θα χανόταν. Και η εξουσία επίσης. Συνεπώς, πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις.

Χθες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι δυτικές καγκελαρίες εκτινάχτηκαν σε ανοδικές σπείρες για να φτάσουν στο στερέωμα της αγανάκτησης και της υποκρισίας. Τα γεγονότα είναι πολύ απλά. Ο Ρομάν Ποτάσεβιτς, ιδρυτής της Nexta, του καναλιού που διοργάνωσε διαδηλώσεις κατά του Λουκασένκο για πραξικόπημα (ας το πούμε με το όνομά του), ήταν σε αεροπλάνο της Ryanair σε πτήση Αθήνας-Βίλνιους. Διάφορες πληροφορίες διέρρευσαν, πρώτα απ 'όλα μετά την επιθετική συμπεριφορά ενός από τους επιβάτες.

Μετά την εκτράχυνση της σύγκρουσης ήταν απαραίτητο να προσγειωθεί το αεροσκάφος. Στη συνέχεια, μετά από ένα συναγερμό για βόμβα, ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, ο πιλότος ειδοποιήθηκε, πήρε την απόφαση να προσγειώσει το αεροσκάφος στο Μινσκ που ήταν το πλησιέστερο αεροδρόμιο, και οι αρχές της Λευκορωσίας έστειλαν ένα μαχητικό αεροσκάφος να το συνοδεύσει για να παράσχει βοήθεια εάν χρειαστεί -σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή των αρχών της Λευκορωσίας.

Στο αεροπλάνο, ως εκ θαύματος… είναι ο Ρομάν Ποτάσεβιτς, οι αρχές της Λευκορωσίας το ήξεραν από την επιβίβασή του. Και ευτυχώς, δεν βρέθηκαν βόμβες μετά την έρευνα. Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος και περίπου στις 9 μ.μ. το αεροπλάνο απογειώθηκε.

Ο Ρομάν Ποτάσεβιτς, ο οποίος από τον Νοέμβριο του 2020 περιλαμβάνεται στον κατάλογο των προσώπων που κατηγορούνται για τρομοκρατία, συνελήφθη, η Εξεταστική Επιτροπή της Λευκορωσίας ξεκινά έρευνα για ψευδή προειδοποίηση για βόμβα, που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Αυτή η επιχείρηση εξπρές προφανώς δεν ευχαριστεί καθόλου τη διεθνή κοινότητα, η οποία μιλά για αεροπορική πειρατεία, κρατική τρομοκρατία, ζητεί ευρωπαϊκές κυρώσεις και διεξάγει διεθνή έρευνα - κλειστή σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, ανοιχτή κατ άλλους. Η Πολωνία και η Γαλλία κάλεσαν τον πρεσβευτή της Λευκορωσίας, η Πολωνία με τη Λιθουανία ζητούν το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου στα αεροσκάφη της Λευκορωσίας. Εν ολίγοις, η οργή και η αγανάκτηση αυξάνονται, οι ηγέτες μας είναι σε κατάσταση αναβρασμού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαβεβαιώνουν τους Ευρωπαίους φίλους τους πως θα τους καθοδηγήσουν προς την σωστή κατεύθυνση. Αμήν, είμαστε ασφαλείς!

Αυτή η συλλογική υστερία πρέπει να βασίζεται σε γεγονότα, στην ψευδαίσθηση ότι η Λευκορωσία θα είχε πάρει ομήρους όλους τους επιβάτες, σαν να σκόπευε να το κάνει - για ποιο λόγο; Πέρα από την ανοησία, υπάρχει μια πραγματική απάτη, φουσκωμένη από τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία εκφράζουν την αγανάκτηση για το γεγονός ότι θεωρούν ότι συνέβη κάτι πρωτάκουστο - η σύλληψη ενός αντιπάλου δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν, είναι ντροπή, σκάνδαλο, δεν είναι αυτά μέθοδοι δημοκρατικής χώρας. Συνεπώς, η Λευκορωσία, αν χρειάζεται ακόμη απόδειξη γι΄ αυτό, είναι ένα πραγματικό τέρας.


Η οργή των φίλων μας φαίνεται να είναι τόσο επιλεκτική όσο και η μνήμη τους. . Ας τους βοηθήσουμε...


Κίεβο, 2016. Ένα αεροπλάνο της λευκορωσικής αεροπορικής εταιρείας πετάει από το Κίεβο στο Μινσκ. Στο αεροπλάνο, ωστόσο, επιβαίνει ένας αντίπαλος του (ουκρανικού πραξικοπήματος) Maidan, γνωστός στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες. Αλλά αυτό δεν γίνεται, ο πιλότος διατάχθηκε να επιστρέψει στο Κίεβο και να προσγειωθεί. Όταν ρωτάει γιατί, του λένε ότι αν δεν υπακούσει, τα καταδιωκτικά θα εξαπολυθούν να τον αναγκάσουν. Το αεροπλάνο επιστρέφει, προσγειώνεται, ο αντίπαλος Αρμέν Μαρτιροσιάν συλλαμβάνεται και μετά το αεροπλάνο φεύγει.

Πουθενά η παραμικρή αγανάκτηση της διεθνούς κοινότητας, οι αντίπαλοι του Mεϊντάν είναι σαφές ότι δεν είναι προσωπικότητες αντάξιες του ενδιαφέροντος των δημοκρατιών μας.


Το ίδιο για τον Σνόουντεν το 2013. Θυμηθείτε, ο Πρόεδρος της Βολιβίας Μοράλες που επισκέπτεται τη Μόσχα υπαινίσσεται ότι μπορεί να πάρει τον Σνόουντεν στην χώρα του. Η Γαλλία και η Πορτογαλία έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους σε αυτόν, το επίσημο αεροπλάνο του προέδρου της Βολιβίας αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Βιέννη. Ένα προεδρικό αεροπλάνο υποβλήθηκε σε έρευνα. Κανένα σκάνδαλο. Όλοι το βρίσκουν φυσιολογικό.

 

Η Λευκορωσία χρησιμοποίησε τελικά αυτά τα προηγούμενα που δημιούργησε ο «ελεύθερος και δημοκρατικός κόσμος» των ατλαντικών χωρών μας. Αυτός ο δημοκρατικός κόσμος είναι τώρα αγανακτισμένος, διότι οι συλλαμβανόμενοι οπαδοί του χρηματοδοτούνται, εκπαιδεύονται, του κοστίζουν ακριβά και έχουν ακόμα δουλειά να κάνουν. Ο Λουκασένκο τους επέστρεψε την μπάλα, οι χώρες μας δεν εκτίμησαν την καθόλου θελκτική εικόνα του ειδώλου τους, όσο και τον κίνδυνο για την υπεροχή τους. Τώρα σκούζουν πολύ δυνατά και σίγουρα θα υιοθετήσουν κυρώσεις επειδή δεν μπορούν να δράσουν άμεσα κατά της Λευκορωσίας λόγω Ρωσίας.


Αν δεν μπορούν να είναι οι μόνοι υπεράνω του νόμου, για να μπορούν να επέμβουν σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, ο Ατλαντισμός χάνει τη δύναμή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail