Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε με το ένα μάτι ανοιχτό για να τους παρακολουθούμε σε κάθε τους βήμα

Και μετά την άμεση αντίδραση των δημάρχων Έδεσσας και Αλμωπίας, την κινητοποίηση των ανά τον κόσμο Μακεδονικών φορέων και την κατακραυγή των απλών Ελλήνων στα κοινωνικά δίκτυα, αναγκάστηκε το υπουργείο πολιτισμού χτες τα μεσάνυχτα να δηλώσει mea culpa και να άρει την απόφαση έγκρισης εγγραφής του φιλοσκοπιανού "συλλόγου" στα μητρώα του.

Μαρία Μπαϊραχτάρη

Και η χθεσινή μέρα μας δίδαξε ότι πρέπει να κοιμόμαστε με το ένα μάτι ανοιχτό για να τους παρακολουθούμε σε κάθε τους βήμα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα ο Έλληνας πρέπει να αυτοπροστατεύεται και να προστατεύει και την Πατρίδα στο μετρό του δυνατού γι' αυτό και πρέπει να έχει τα αντανακλαστικά του σε εγρήγορση.
Το χειρότερο της απάντησης του υπουργείου είναι ότι δηλώνει άγνοια για κάτι το οποίο θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της γνώσης και της μέριμνας του.

Το υπουργείο πολιτισμού αν ήθελε θα μπορούσε να θωρακίσει ιστορικά και πολιτισμικά την χώρα, αλλά εκτός απ' το να δίνει έγκριση σε φιλοσκοπιανούς "συλλόγους", ασχολείται με το τσιμέντωμα μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, καταστρέφει μοναδικά παγκόσμια μνημεία για να ανοίγονται τρύπες μετρό και παύει τις εργασίες σε τύμβους μέγιστης εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας όπως είναι η Αμφίπολη, όταν δεν του ξεφεύγουν φωτιές στους τάφους των Ατρειδών, οπότε δεν προλαβαίνει να παράξει σοβαρό έργο.

Η ανακοίνωση του είναι η ακόλουθη:

"Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς διαπιστώθηκε ότι ο εμφανιζόμενος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω ΑΜΚΕ φέρεται να έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική δικαιοσύνη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα συμπερίληψής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Σημειώνεται πως η εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, αποτελεί διαδικασία που υλοποιείται αποκλειστικά σε υπηρεσιακό επίπεδο με την προσκόμιση σχετικών τυπικών δικαιολογητικών. Από μόνη της, η εγγραφή δεν συνιστά αναγνώριση οποιασδήποτε ιδιότητας, ούτε παρέχει οποιοδήποτε απολύτως προνόμιο, ούτε οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εγγραφή τους για οποιοδήποτε σκοπό, πέραν της δυνατότητας υποβολής αίτησης επιχορήγησης από το ΥΠ.ΠΟ.Α σε μελλοντικό χρόνο και μέσω ειδικής διαδικασίας αξιολόγησης κάθε φορά.
Διευκρινίζεται τέλος πως ο εν λόγω φορέας δεν έχει υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση, ούτε έχει λάβει επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού."

Μπράβο σε όλους τους ακούραστους και ακοιμητους Έλληνες!

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.