«Σφαγή» για μία θέση στο Στράτευμα!

Τις 40.500 (!) έφτασαν οι αιτήσεις για τις 1.600 θέσεις ΕΠ.ΟΠ. και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων

Από: dimokratianews.gr

Aνάρπαστες γίνονται οι θέσεις των Επαγγελματικών Οπλιτών, καθώς οι αιτήσεις στη σχετική προκήρυξη ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Οι αιτήσεις για τις 1.600 θέσεις Επαγγελματία Οπλίτη και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων έφθασαν συνολικά τις 40.500 (!), με τη «σφαγή» για μία θέση στο Στράτευμα να αποδεικνύει, δυστυχώς, ότι η ανεργία των νέων ανθρώπων -ειδικά εν μέσω της πανδημικής κρίσης- ολοένα αυξάνει. Μάλιστα, όπως προκύπτει, σημαντικό ποσοστό των αιτούντων είναι κάτοχοι πτυχίων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ γνωρίζουν και ξένες γλώσσες, επομένως ο ανταγωνισμός είναι στα ύψη.

Με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων να έχει πλέον ολοκληρωθεί, οι δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι περιμένουν εναγωνίως τις ειδικές επιτροπές σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία, ώστε να προχωρήσουν στον έλεγχο και την αξιολόγηση για να καταρτίσουν τις λίστες των επιτυχόντων αλλά και των επιλαχόντων. Η επόμενη φάση αφορά τις ιατρικές και τις αθλητικές εξετάσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν μέσα στο καλοκαίρι, δεδομένου ότι οι ανακοινώσεις για το ποιοι θα προχωρήσουν αναμένεται να γίνουν περί τις αρχές του Ιούνη.

Δεδομένου πάντως του άνευ προηγουμένου πλήθους των σχετικών αιτήσεων, είναι αναμενόμενο να υπάρξει καθυστέρηση στην επεξεργασία τους. Να σημειωθεί πως από τους συνολικά 40.500 υποψήφιους, οι 19.500 έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους για τις 1.000 θέσεις στον Στρατό Ξηράς, 14.000 για 280 θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία και 7.000 για 300 θέσεις ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ο αριθμός των θέσεων προκηρύχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε επιτελείου, ώστε να καλυφθούν κρίσιμες ειδικότητες, να ενισχυθούν μονάδες αιχμής και να επανδρωθούν υψηλής τεχνολογίας οπλικά συστήματα.

Την ίδια ώρα υπάρχει πρόβλεψη για τα τμήματα ειδικών επιχειρήσεων, καθώς το ζήτημα του ελλείμματος προσωπικού βαίνει αυξανόμενο.

Μάλιστα, στην προκήρυξη αποφασίστηκε πρώτη φορά να δοθεί πριμ σε όσους προέρχονται από την ακριτική Ελλάδα. Επίσης, όσοι προέρχονται από τις εσχατιές της χώρας, όπως ο Εβρος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και επιθυμούν να παραμείνουν στους τόπους καταγωγής τους θα πριμοδοτηθούν και με επιπλέον μόρια, ώστε να διευκολυνθεί η επιλογή τους. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τους 1.600 Επαγγελματίες Οπλίτες, ακολουθεί η προκήρυξη για τους 600 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail